Kroz bolonju i prašumu

12_12_2013 / 13:45h  |  Autor: M. K.
Kroz bolonju i prašumu

Današnja emisija Kroz bolonju i prašumu upoznaje slušatelje s Glazbenom kutijom, s predstavom Instrukcija, kao i s Lovely Quinces, a otkrit će i kako je znanost dospjela do irskog puba.

Put Kroz bolonju i prašumu nastavlja se i ovaj četvrtak! U nešto više tropskoj atmosferi - reći ćemo imajući na umu sunce koje nas ovih dana ne napušta. U svrhu izbjegavanja moždanih napora, za ovu emisiju naše su prašumarke pripremile nešto laganije teme! Ipak, vjerujući u balans kao najbolji prirodni oblik, nisu zapostavile ni aktualnosti u svijetu znanosti da se naši moždani aparati ne bi, na kraju krajeva, ugasili. Što to možemo očekivati u predzadnjem ovogodišnjem izdanju Bolonje i prašume?

Prvi dio emisije bit će posvećen onima koji, vjerujemo, nemaju dovoljno pristupa medijskom prostoru. Jeste li već upoznati sa sljedećim nizom – Lovely Quinces, Glazbena kutija, Instrukcija? Redom, radi se o glazbenom, filmskom i kazališnom projektu. Ono što ih povezuje jest volja i želja za uspjehom, talent te sintagma mlade nade u usponu. Međutim, ono što ih razlikuje jest jedinstveni stil kojim rade ono što vole.

S mišlju da našim mladim nadama treba pružiti apsolutnu podršku,ali i omogućiti prostor za njihovo djelovanje, složit će se i Nansi Ivanišević,voditeljica odjela za prosvjetu i kulturu Ureda državne uprave Splitsko-dalmatinske županije, večerašnja gošća emisije. Ovom prilikom osvrnut će se na nadolazeći projekt za mlade glazbenike, što će se u današnje izdanje Bolonje i prašume upravo savršeno tematski uklopiti.

Naravno, kako su nam obećali, drugi dio emisije bit će rezerviran za nešto egzaktnije teme, poput onih standardnih znanstvenih. Znanost je, u želji da se popularizira, stigla sve do pubova, pa smo tako u petak imali priliku poslušati Skeptike u pubu. O čemu se radi, kao i što nas sve još večeras čeka, ne možemo još otkriti. No, ni ne želimo.

I večeras, u 20 h pridružite nam se na još jedan đir Kroz bolonju i prašumu!

Emisiju Kroz bolonju i prašumu slušaj četvrtkom nakon 20 sati - na radiju ili na linku!