Kroz bolonju i prašumu

28_11_2013 / 13:43h  |  Autor: M.K.
Kroz bolonju i prašumu

Večerašnji put Kroz bolonju i prašumu će prekinuti naše letargične zimske večeri brojnim ekstremima. Večeras ćemo imati priliku čuti razne avanturističke priče na koje se većina nas vjerojatno nikada ne bi sama odlučila...

Novi četvrtak nam je donio, izgleda, novo godišnje doba. Iako je znao skrenuti u razne ekstreme, prirodni balans se ipak vratio u svoju zadanu balansiranu ulogu te je studeni zatvorio studeno,kako i spada. No, kako je krenulo, prosinac koji nam stiže već krajem tjedna, bit će još hladniji. Stoga je ekipa Bolonje i prašume odlučila zagrijati studio Radio Splita, ali i vaše domove.

Večerašnji put Kroz bolonju i prašumu će prekinuti naše letargične zimske večeri brojnim ekstremima koji će ispuniti današnje avanturističko izdanje. Ako već ne u svrhu da se aktiviramo, onda barem u svrhu da se zagrijemo, večeras ćemo imati priliku čuti razne avanturističke priče na koje se većina nas vjerojatno nikada ne bi sama odlučila, no na kojima zavidimo onima koji se ipak odluče. Neke od takvih ćete imati priliku večeras upoznati. Dok je većina nas, od malih do onih većih nogu, samo sanjala jednom se popeti na Mount Everest i dok je to ime postajalo samo metafora za nemoguće visine, neki su te (ne)moguće visine osvajali, kao što je slučaj s Milenom Šijan. Drugi su, pak, poput Veljana Zankija, visine zamijenili dubinama te svoju priču izgradili na obaranjima svjetskih rekorda u ronjenju. Naravno, nismo svi rođeni za ekstremne oblike života kakvog poznajemo. No, to nas ne sprječava da naše svakodnevnice obogatimo avanturama ili, kao što je slučaj s večerašnjim gostom, avanturu učinimo našom svakodnevnicom! Naravno, avantura je relativan pojam za svakog od nas, no ipak se ne možemo ne složiti sa zaključkom da proputovati 29 zemalja neobičnim načinima i sredstvima za minimalne iznose raznih valuta jest avantura. Igor Tomić to zna najbolje.

Ipak, i dalje ne želimo pokvariti iznenađenje za sve vas potencijalne avanturiste, ljubitelje putovanja- velike i male. Ostaje nam da podsjetimo na već dobro poznato vrijeme i mjesto. Stoga se nakon 20h, na valovima Radio Splita, pridružite i vi večerašnjoj avanturi.

Emisiju Kroz bolonju i prašumu slušaj četvrtkom nakon 20 sati - na radiju ili na linku!