Kroz bolonju i prašumu

14_11_2013 / 12:13h  |  Autor: M. K.
Kroz bolonju i prašumu

I za ovaj je četvrtak ekipa pripremila niz zanimljivih tematika koje će nas zainteresirati, informirati i/ili osvijestiti - od europskih fondova i studentskih praksi do referendumskog pitanja i Noći kazališta.

 Baš kao što naša svakodnevnica sadrži rutinu zbog potrebe za redom, tako i tjedan, da bi se mjesec uredno odvio, treba prepoznatljivi redoslijed. U tom smislu već je poznato da je četvrtak dan za Bolonju i prašumu. Kako se mjesečni balans ne bi poremetio, i za ovaj nam je četvrtak ekipa pripremila niz zanimljivih tematika koje će nas zainteresirati, informirati i/ili osvijestiti.

U posljednjoj kategoriji, a nadamo se i u preostale dvije, pronaći ćemo zbilja cijelu lepezu tematika. Jedna od njih jest i pitanje (ne)iscrpnih europskih fondova, u što nas je već u prošloj emisiji uvela članica Europskog parlamenta, Ivana Maletić. Narativne granice europske priče i u ovoj emisiji obuhvaćaju brojne mogućnosti studija u inozemstvu; tako ćemo večeras moći poslušati nešto više o raznim studentskim praksama, bilo preko IAESTE-a ili možda u vlastitoj organizaciji, uz pomoć programa BHV Education. Štoviše, večerašnji gosti sami će nam reći nešto više o tome. Neki će nam ispričati priču o hrabrim sretnicima koji su svoju stručnu praksu potražili na Dalekom istoku, u Kini. No, ne samo o tome! U okviru iste teme večeras ćemo čuti jednu sasvim drugu stranu dobro nam poznatog Erasmusa, onu koja se skriva pod imenom SocialErasmus.

Europski kontekst ima mjesta točno za još jednu, najaktualniju referendumsku tematiku koje su se prašumarci također dotakli.

Među ostalim je dotaknutim temama i ona o kulturi u kojoj se pronašla nadolazeća Noć Kazališta. zato su Prašumarci odlučili provjeriti ima li među našim studentima više onih koji nestrpljivo iščekuju spomenutu Noć, ili onih koji bi zbog kazališne zabave mogli, reklo bi se, završiti na tabletama. Ako ste, nažalost, priklonjeni ovoj drugoj skupini, budite oprezni koje tablete uzimate! Većeras ćete doznati i zašto.

Dakle oslobodite večerašnji termin dvadesetog sata i napravite mjesta za još jednu epizodu rutinskog četvrtka te vidite što vas sve očekuje na današnjem điru Kroz bolonju i prašumu!

Emisiju Kroz bolonju i prašumu slušaj četvrtkom nakon 20 sati - na radiju ili na linku!