Krenulo Ponedjeljkom pametno

20_03_2014 / 11:22h  |  Autor: Kristina Tešija  |  Foto: Rene, arhiv
Krenulo Ponedjeljkom pametno

Promocijom knjige pod imenom Gdje su dokazi? započeo je projekt Ponedjeljkom pametno koji će obuhvatiti niz predavanja i besplatnih projekcija dokumentarnih filmova u dvorani Kinoteke Zlatna vrata.

U ponedjeljak, 17. ožujka, u dvorani Kinoteke Zlatna vrata održana je promocija knjige nekoliko autora pod imenom Gdje su dokazi? koja je napokon doživjela prijevod na hrvatski jezik. Ovom promocijom započeo je projekt Ponedjeljkom pametno koji će obuhvatiti niz predavanja i besplatnih projekcija dokumentarnih filmova.

- Bojao sam se da će prostor Kinoteke biti premalen za ovu promociju, a sada vidim da bi možda bilo bolje da smo za mjesto održavanja odabrali popularni splitski shopping centar na periferiji grada – uz smijeh je pozdravio prisutneprof. dr. Damir Sapunar istaknuvši da je lokacija odabrana upravo zato da bi se građani vratili u grad.

Knjigu o medicini zasnovanoj na dokazima predstavili su prof. dr. sc. Matko Marušić, prof. dr. Livia Puljak koja je knjigu volonterski prevela na hrvatski jezik, a laički uvid u tematiku koju knjiga obrađuje dala je književnica Tanja Mravak.

Ponedjeljkom pametno drugi put o hrana iz mora - istinama i zabludama

Drugo u nizu događanja pod nazivom Ponedjeljkom pametno u dvoranu Kinoteke Zlatna vrata dovodi tribinu pod nazivom Hrana iz mora - istine i zablude. U ponedjeljak, 24. ožujka, s početkom u 18 sati gostovat će Grozdan Kušpilić, Ivana Ujević, Slaven Jozić i Ivona Mladineo iz splitskog Instituta za oceanografiju i ribarstvo.