Kreću i Bookvice s odmakom

04_10_2012 / 00:34h
Kreću i Bookvice s odmakom

Zbog Bookvice će se i u petoj sezoni u Quasimodu događati književnost! Pomak od tog dobro poznatog koncepta bit će Večeri demokratskog čitanja i Off-Bookvice...

Zbog Bookvice će se i u petoj sezoni u Quasimodu događati književnost! Voditeljica Patricija Vodopija razgovarat će s gostujućim autorom ili autoricom koji će pročitati ulomke svojih djela, odgovarati na pitanja publike, poklanjati knjige sa svojim potpisom te birati glazbu koja će se sluša u nastavku večeri. Pomak od tog dobro poznatog koncepta bit će Večeri demokratskog čitanja i Off-Bookvice kada će se publici predstavljati manje poznati autori koji će dobiti priliku čitati iz svojih objavljenih ili još neobjavljenih djela.

Novu sezonu će u četvrtak (04.10.) u 20:30 otvoriti gostovanje Ede Popovića, jednog od najistaknutijih suvremenih hrvatskih književnika, koji je ujedno aktivist i borac za prava ne samo pisaca nego i malog čovjeka općenito. Popović će publici predstaviti svoj najnoviji roman Lomljenje vjetra, ali i obilježiti 35. obljetnicu objavljivanja svoje prve priče te 25. godišnjicu izlaska prve zbirke pripovijedaka Ponoćni boogie. Bogat i raznovrstan književni opus i život ovoga po mnogim kritičarima najurbanijeg hrvatskog pisca bit će polazište za brojne zanimljive teme razgovora jer ovaj gost, nedvojbeno - ima što reći.