Kreće smotra kreativnosti mladih

24_05_2014 / 11:28h  |  Autor: I. Z.
Kreće smotra kreativnosti mladih

U splitskoj će se Lori održati čak 42. po redu Kulturno-umjetničke igre mladih. Tijekom pet dana posjetitelji mogu vidjeti čak devet programa, 174 skupine, 237 izvdebi i ukupno 2 873 izvođača!

U splitskoj Lori održat će se, od 26. do 30. svibnja, Kulturno-umjetničke igre mladih. Tijekom pet dana posjetitelji mogu vidjeti čak devet programa, 174 skupine, 237 izvdebi i ukupno 2 873 izvođača!

Ova velika smotra stvaralaštva djece i mladih ove godine slavi 42. rođendan. Projekt je, davne 1972. godine, potaknut s ciljem osobnog umjetničkog stvaralaštva mladih, bez natjecateljske groznice i rivalstva, kako bi mladim kreativcima omogućio da ono što su cijelu školsku godinu radili unutar svojih skupina pokažu nastupom na velikoj kazališnoj pozornici.

Osim Splićana i mladih iz cijele Splitsko-dalmatinske županije sudjeluju izvođači i iz Siska, Križa, Ivanić-Grada, Kule Norinske, Šibenika, Biograda a stižu i prijatelji iz BiH.

Više informacija o događanju koje već četiri desetljeća djeci i mladima omogućava da se okušaju na kazališnim daskama - pročitajte na linku.