Kreće program Kino kluba

13_09_2013 / 16:41h  |  Autor: KMaja
Kreće program Kino kluba

Ukoliko tražite kvalitetnu zabavu, koja je k tome besplatna, sigurno će vas zanimati podatak da ovoga petka ponovno kreće program edukativnih projekcija u Kino klubu Split.

Sa zalaskom sunca temperature strmoglavo padaju, što nagovještava da dolazi vrijeme za zamjenu zidića zatvorenim prostorom. Ukoliko tražite kvalitetnu zabavu, koja je k tome besplatna, sigurno će vas zanimati podatak da ovoga petka u 20.30 sati ponovno kreće program edukativnih projekcija u Kino klubu Split.

Prvi ovogodišnji petak 13. donosi prvi ciklus sezone 2013./14. pod nazivom Europa – filmske onirije, a otvara ga njemački Decoder, kojega su režirali Klaus Maeck i Jürgen Muschalek Muscha. Glavne uloge igraju F.M. Einheit, perkusionist benda Einstürzende Neubauten, koji potpisuju i soundtrack, te Christiane F., junakinja knjige Mi djeca s kolodvora ZOO, a u filmu se pojavljuju i William S. Burroughs te Genesis P-Orridge.

Sljedećeg tjedna u istom će terminu (20.09.) biti prikazan francuski Zoo Zéro Alaina Fleischera, film u potpunosti sniman noću uz korištenje monokromnih i duokromnih efekata te filtera. Glavne uloge u priči o pjevačici koja upada u bizarno društvo koje predstavlja metaforu ljudske zajednice tumače Catherine Jourdan, Klaus Kinski, Pierre Clémenti i Alida Valli.

Posljednji film (27.09.) u ovom ciklusu je Die Parallelstrasse, posljednji film njemačkog autora Ferdinanda Khittla, redatelja koji je izložio Oberhausen Manifesto kojm su stvoreni temelji za njemački novi val šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog stoljeća. Radi se o teško opisivom ostvarnju koje gledatelja ne ostavlja ravnodušnim, te predstavlja plodno tlo za raspravu nakon gledanja.