Kreativni HUB Prostor slavi treći rođendan, a nedavno je otvoren i T29

03_07_2024 / 14:58h  |  Autor: I.Z.  |  Foto: CHC
Kreativni HUB Prostor slavi treći rođendan, a nedavno je otvoren i T29

Proslava u subotu od 17 do 22.

Prostor je nastao prije točno tri godine u Spinutu, u prizemlju Kineskog zida, i do sada je u njemu organizirano na stotine događanja poput radionica, izložbi, predavanja, formalnih i neformalnih druženja, a u njihovoj rezidenciji ugostili su brojne umjetnike i umjetnice iz Hrvatske i inozemstva. U svibnju, neprofitna udruga Culture Hub Croatia koja stoji iza Prostora, otvorila je i njegov "aneks", mali prostor na obližnjem pazariću na Skalicama pod nazivom T29 što je jednostavno skraćenica adrese Table 29. Radi se o zanimljivoj prilici za lokalnu zajednicu, tj. sve one koji imaju ideju, a nemaju prostor. T29 prilagođava se raznim vrstama događanja i može se unajmiti za radionice, predavanja, sastanke pa čak i proslave. Što je najvažnije, radi se o društvenom poduzetništvu jer njegovim korištenjem podržavate rad udruge i postojanje Prostora i njegovih brojnih aktivnosti! Više o T29 saznajte na internetskoj stranici: www.t29split.com. 

Ove subote, 6. srpnja, između 17 i 22h svratite na proslavu treće godine postojanja Prostora u Plančićevoj 2, uz izradu keramike, otvorenje izložbe te besplatno piće i glazbu. Događanje je besplatno i otvoreno za svih, a to je ujedno i prilika da saznate više o radu udruge i načinima na koje se možete uključiti u njezin rad.

Na programu:

17.00-20.00 / Otvoreni studio keramike: besplatno kreirajte vlastite unikatne predmete

Tijekom tri sata, slobodni ste isprobati keramički studio u Prostoru i napraviti predmete po želji. Možete doći u bilo koje vrijeme i ostati koliko želite u navedenom terminu. Kao i na njihovim freestyle radionicama, voditelja nema, ali domaćini su tu da vam pokažu osnovne tehnike ručne izrade i upute vas kako samostalno slobodno stvarati. Radionica je besplatna, svi materijali su osigurani, a ako želite da se vaši radovi ispeku i glaziraju naknada iznosi 5 eura (bez obzira na količinu radova koje napravite).

20.00 / Otvorenje izložbe: "Snovid otiskanih glasova", Radisav Stijović

Izložba crnogorskog umjetnika Radisava Stijovića umjetničko-istraživački je projekt koji nastoji oživjeti sjećanje o zajednici autorica (Mare Radonjić, Luce Rosandić, Ružice Markotić i drugih) ilegalnih tehnika Splita tijekom Narodnooslobodilačke borbe.

Projekt mapira mjesta nekadašnjih ilegalnih tehnika u samom gradu, a na tragu radikalne medijske arheologije, sagledava takozvane mrtve medije u kontekstu ilegalnih tehnika Splita. 

20.30-22.00 / Druženje uz glazbu

Platforma Culture Hub Croatia također želi obilježiti i činjenicu da su dio značajnih međunarodnih mreža kreativnih hubova i kulturnih centara iz Europe te donose dašak atmosfere iz nekoliko njima sličnih prostora kroz community playliste.