Kratkom pričom do nagrade

26_04_2022  |  Autor: I.Z.  |  Foto: unsplash.com/ Lauren Mancke
Kratkom pričom do nagrade

Festival europske kratke priče i Agencija za mobilnost i programe EU organiziraju Natječaj za kratku priču za mlade na temu PROMJENE. Rok za prijavu je 22. svibnja.

21. Festival europske kratke priče i Agencija za mobilnost i programe EU povodom Europske godine mladih organiziraju Natječaj za kratku priču za mlade! Natječaj je otvoren za mlade osobe od 18 do 30 godina.

Potaknuti globalnim promjenama koje su nas svih zatekle u posljednjih par godina, otvoren je najtečaj za kratku priču inspiriranu idejom PROMJENA. Jesmo li, natjerani vanjskim promjenama, učinili pravi korak prema sebi ili drugima, jesmo li prepoznali vlastite strahove i hrabrosti te, ponajviše, jesmo li postali bolji ili samo drukčiji ljudi?

Pravila natječaja
Natječaj je otvoren za mlade između 18 i 30 godina koji pišu na jezicima regije (hrvatski, bosanski, srpski, crnogorski). Prihvaćaju se samo prethodno neobjavljene priče, a svaki/a autor/ica može prijaviti najviše dvije. Priče ne smiju biti duže od 10 000 znakova s razmacima. Šalju se pod šifrom, a ime i prezime autora/ice šalje se u sklopu kratke biografije u odvojenom dokumentu. Priče trebaju biti napisane na računalu i poslane u formatu .doc ili .docx (Ariel, veličina 12, prored 1,5). Šalju se isključivo na email [email protected]. Žiri čine pisci, urednici i književni kritičari: Stjepan Balent, Antonela Marušić, Ivana Peruško, Ivan Tomašić i Korana Serdarević (predsjednica žirija).

Nagrade
Autor/ica prvonagrađene priče dobiva novčanu nagradu u iznosu od 5000 HRK, autor/ica durogonagrađene 3000 HRK, a autor/ica trećenagrađene priče 2000 HRK. Tri prvonagrađene priče bit će i prevedene na engleski jezik i objavljene na Europskom portalu za mlade. Autori/ice ostalih priča koje su ušle u finale (od 4. do 10. mjesta) osvojit će poklon-bon za knjige u vrijednosti od 1000 HRK. Finalisti i finalistkinje bit će pozvani na završnu večer FEKP-a i dodjelu nagrada te će im biti osigurani put i smještaj u Zagrebu.

Rok za prijavu: 22. svibnja u 23:59.

Više informacija na europeanshortstory.org.