Kratki filmovi za najkraći dan

17_12_2013 / 14:08h  |  Autor: I. Z.
Kratki filmovi za najkraći dan

Za najkraći dan u godini pripremljen je Prvi maraton kratkometražnih filmova. Publika će u 23 hrvatska grada moći pogledati čak 45 kratkometražnih filmova, od dokumentarnih do dječjih, od jutarnjih sati do ponoći.

Za subotu, 21. prosinca - najkraći dan u godini - pripremljen je, u sklopu inicijative Najkraći dan, Prvi maraton kratkometražnih filmova.

Na dan kad službeno započinje zima Hrvatski audiovizualni centar, u suradnji s Francuskim institutom i organizacijom Short Circuit, pripremio je maratonsko prikazivanje kratkih filmova - od dokumentarnih do dječjih, od domaćih do stranih.

Publika će u 25 nezavisnih kina u 23 hrvatska grada moći pogledati čak 45 kratkometražnih filmova, i to od jutarnjih sati do ponoći. Ulaz je na sve projekcije besplatan.

Program manifestacije može se pogledati ovdje.

Najkraći dan za promociju kratkometražnog filma u zemlji

Inicijativu Najkraći dan (Le jour le plus court) započeo je prije dvije godine Francuski nacionalni centar za kinematografiju u suradnji s Agencijom za kratkometražni film, čija je ideja bila promocija bogatog repertoara kratkometražnog filma u zemlji. Nakon velikog uspjeha u Francuskoj, inicijativa je dobila međunarodni karakter – pridružile su joj se Njemačka, Portugal, Italija, Španjolska, Švicarska, Finska, Belgija, Norveška, Poljska, Kanada, Češka, a sada i Hrvatska.