Kraj pauze u Klubu Zona!

31_08_2021  |  Autor: I.Z.  |  Foto: I.Z.
Kraj pauze u Klubu Zona!

Nakon dugih osam mjeseci pauze uzrokovanih pandemijom, Klub Zona ponovno kreće s programom za mlade

Nakon dugih osam mjeseci pauze uzrokovanih pandemijom, Klub Zona ponovno kreće s programom za mlade. Tematska druženja, nastupi, radionice, predavanja, izložbe i edukacije bit će prilika za možda nikad poželjnije kvalitetno provođenje slobodnog vremena. Nastojat ćemo da, kao i u prethodnih desetak godina sve aktivnosti budu u potpunosti besplatne, a svi koji imaju ideju kako financijski ili sadržajno doprinijeti programu mogu se javiti na [email protected].

- Volonteri Biciklopopravljaonice, Djevojke koje čitaju, Udruga F&ST, Zadruga Artist Vito, Udruga DVK, Anton Davidović, Dina Mlinac, Flora Kliškić, Mak Hubjer, Mihaela Erceg, Dunja Puača, Ivan Svaguša i Maja Krstić tek su neki od pojedinaca te formalnih i neformalnih grupa koje će do kraja godine doprinijeti realizaciji više od 200 sati programa u više od 70 termina. Dopuste li nam epidemiološke mjere, već u prvim mjesecima nove sezone uvest ćemo i neke inovativnosti u ponudu Kluba Zona - najavljuje Goran Biličić, voditelj Kluba Zona.

KLUB ZONA: PROGRAM U RUJNU

Izložba T. Tomić i H. Ivančić: Naše malo misto / od utorka, 7.9. / 19:00
Večeri modernih društvenih igara: Ajmo se igrat! / subotom, od 11.9. / 20:00 - 00:00
Radionica izrade metalnog nakita / srijeda - četvrtak, 15.-16.9./ 18:00
Šahovska popodneva: Turnir / subota, 25.9. / 17:00 (novi termin)
Književne čajanke / ponedjeljkom, od 20.9. / 19:00
Izložba Dine Mlinac: Otisci nasljeđa / od utorka, 21.9. / 19:00
Graffiti street art radionica / pon. - pet., 27.9.-1.10. / 18:00 - 21:00


Sezona počinje uz otvaranje izložbe Naše malo misto koje će se održati u utorak, 7. rujna, u 19 sati. Tajana Tomić i Helena Ivančić su drvo, kamen, naplavine, školjke i druge zanimljive materijale pretvorile u male, tople, splitske, prijateljske, obiteljske i zaljubljene priče koje će se na Šperunu moći pogledati do sredine rujna.

Nakon točno deset mjeseci vraćaju se Večeri modernih društvenih igara - Ajmo se igrat! U neizvjesnoj sedmoj sezoni planirano je da se druženja održavaju svaku subotu, od 20 sati do ponoći, a prve partije odigrat će se 11. rujna. Kao i prethodnih godina, na druženje uz društvene igre igrači mogu donijeti svoju igru ili besplatno posuditi i naučiti igrati novu igru iz ponude koju osigurava Udruga za fantastiku, igre i znanstvenu fantastiku F&ST.

Prvu u nizu kreativnih radionica održat će Dunja Puača, diplomirana oblikovateljica suvremenog nakita koja i proizvodi nakit za brend Dunja. Dvodnevna Radionica izrade metalnog nakita održat će se u srijedu i četvrtak, 15. i 16. rujna u 18 sati. Uz osiguran alat i materijal, kroz teorijski i praktični rad, koristeći bakar i mjed, sudionici će učiti o povijesti nakita, ručnom radu i osnovama rada s metalima i raznim tehnikama.

Šesta sezona Književnih čajanki uz diskusije o pročitanim naslovima počinje u ponedjeljak, 20. rujna. Održavat će se ponedjeljkom u 19 sati, dinamikom koju će, kao i naslove, određivati sami sudionici. Djevojke koje čitaju rado za stol primaju i momke koji su spremni za nove književne spoznaje, bez obzira na znanje o književnoj kritici.

Šahovska popodneva su druženja uz razgovore o šahu, analize mečeva i šahovske partije. Prilika je to za usavršavanje i dokazivanje šahovskih vještina pred članovima ŠK Student. Niz Šahovskih popodneva koja će se održavati svako dvije subote od 17 sati počinje 18. rujna i to nagradnim turnirom.

Šesti ciklus izložbi autora mlađe generacije otvara izložba Dine Mlinac pod nazivom Otisci nasljeđa. Mlada Bračanka je 2020. godine diplomirala na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu, a kolekcija radova kojom se predstavlja splitskoj publici nastala je tehnikom eko printa s biljkama i hrđom. Dvotjedna izložba otvorit će se u utorak, 21. rujna, u 19 sati.

Posljednja prilika za druženje i izražavanje kreativnosti u rujnu bit će Graffiti street art radionica koja će se održavati od 27. rujna do 1. listopada, svakog dana od 18 sati, uz završno cjelodnevno crtanje na otvorenom. Sudionici će učiti o povijesti grafita i street arta, uz savjete voditelja radionice će razrađivati ideje i prebacivati ih na papir, izrađivati šablone i osmišljavati konkretne umjetničke intervencije u prostoru. Voditelj radionice je Ivan Svaguša, akademski slikar sa bogatim znanjem i iskustvom o graffitima i street artu.

Sudjelovanje na svim događanjima je u potpunosti besplatno, ali je obavezna rezervacija mjesta putem prijavnice dostupne na klubzona.net. Iako još nisu definirani točni termini, rezervacije su već otvorene i za još neka događanja u narednim mjesecima - višednevnu radionicu pletenja, ciklus radionica veganske kuhinje, radionice keramike te radionice iz područja dizajna vizualnih komunikacija i Biciklopopravljaonice.