Kotrlja se 6. Kulturaljka

26_02_2016  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Kulturaljka / Facebook
Kotrlja se 6. Kulturaljka

Šesta po redu Kulturaljka održat će se u ožujku u Šibeniku, a obuhvatit će kulturne i glazbene manifestacije, u sklopu kojih će koncerte održati Punčke, Repetitor, Zabranjeno pušenje i Magul.

Udruga P.A.R.K. (Pokretači Alternativnog Razvoja Kulture) organizira kulturno-glazbenu manifestaciju Kulturaljka 2016. koja će se održati tijekom ožujka na nekoliko lokacija u Šibeniku.

Kulturaljka 2016. šestu godinu zaredom nudi kulturne i glazbene manifestacije čineći višednevni program atraktivnim u svim segmentima – od warm up partyja preko raznih predavanja do završnog koncerta. Warm up party na kojem će nastupiti vinkovačke Punčke! održat će se 5. ožujka u noćnom klubu Azimut, kada će će bend promovirati novi studijski uradak Ništa nije kako se čini.

Program će se nastaviti predavanjima o dugogodišnjim aktivističkim naporima u smjeru mijenjana lokalne zajednice i društva te o indijskoj i industrijskoj konoplji. Prvo predavanje održat će se 17. ožujka, u Narančastoj zgradi na Banju, pod nazivom Mladost je mladost je mladost – kultura mladih u nekoliko generacija - edukativni razgovor u kojem će se predstaviti nekoliko generacija mladenačkog nastojanja da u okviru udruga ili vlastitih aktivnosti učine Šibenik zanimljivim, boljim i veselijim mjestom za život.

Drugo predavanje Povratak zaboravljene/zabranjene biljke održat će se 24. ožujka u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Juraj Šižgorić u Šibeniku. O indijskoj i industrijskoj konoplji razgovarat će Marina Zubak, Ratko Marinković i Saša Brajlo iz Zagreba, aktivisti za legalizaciju konoplje u Hrvatskoj.

Završni koncert manifestacije održat će se 26. ožujka u hangaru bivše vojarne Bribirskih knezova gdje će nastupiti tri benda – Zabranjeno pušenje, Repetiror te Magul.

Prati Kulturaljku na Facebooku.