Mladi u europskom društvu

02_06_2016  |  Autor: I. Z.  |  Foto: MMH
Mladi u europskom društvu

Otvorene su prijave za nacionalnu konferenciju o mogućnostima sudjelovanja mladih u europskom društvu koja će se održati 17. lipnja u Zagrebu. Konferencija se održava u sklopu procesa strukturiranog dijaloga s mladima na razini Europske unije.

Do 10. lipnja otvorene su prijave za nacionalnu konferenciju o mogućnostima sudjelovanja mladih u europskom društvu koja će se održati 17. lipnja u Zagrebu. Za sudjelovanje se putem obrasca na mmh.hr  mogu prijaviti svi zainteresirani - mladi, predstavnici udruga mladih i za mlade, osobe koje rade s mladima te predstavnici Općina, Gradova i Županija.

- Koje promjene u društvu zabrinjavaju mlade, što bi im pomoglo u prilagodbi tim promjenama i povećanju osjećaja sigurnosti, kako mogu povećati povjerenje prema ljudima iz drugih kulturnih, društvenih, ekonomskih i religijskih skupina, što doprinosi njihovom osjećaju pripadnosti lokalnoj zajednici, društvu i Europi te kako mogu iskoristiti svoje potencijale - tek su neke od tema o kojima će mladi razgovarati u društvu predstavnika ministarstava, institucija i jedinica lokalne i regionalne samouprave.

Konferencija se održava u sklopu procesa strukturiranog dijaloga s mladima na razini Europske unije koji uključuje niz konzultacija mladih i donositelja političkih odluka na međunarodnoj, nacionalnim i lokalnim razinama. Info zona će u lipnju na području Dalmacije realizirati niz fokus grupa, a 13. lipnja i regionalnu konferencija u Splitu. Proces će u konačnici, nakon 18 mjeseci, rezultirati preporukama koju će Vijeće ministara uputiti svim članicama EU na usvajanje.

Program nacionalne konferencije održat će se u zagrebačkom hotelu Panorama, od 10 sati, s pauzom za ručak. Organizator konferencije je Mreža mladih hrvatske, uz podršku Nacionalne radne skupine za strukturirani dijalog s mladima. Osim ručka, organizator po potrebi sudionicima osigurava i smještaj i povrat putnih troškova.