Konferencija o najvećem europskom projektu u području rada s mladima

01_09_2023 / 17:19h  |  Autor: I.Z.  |  Foto: MMH
Konferencija o najvećem europskom projektu u području rada s mladima

Konferencija će se održati 27. listopada u Opatiji.

“Europe Goes Local” trenutno je najveći europski projekt u području rada s mladima koji okuplja 22 nacionalne agencije zadužene za provedbu programa Erasmus+ te europske institucije i mreže zadužene za područje rada s mladima u jednom strateškom partnerstvu. U projekt su, od 2016. godine, na nacionalnoj razini izravno uključena 44 grada, a projekt koordinira nacionalna delegacija koju čine predstavnici Agencije za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU) te stručnjaci u području rada s mladima. Dosad su u Hrvatskoj provedena tri ciklusa aktivnosti projekta, a konferencija je prilika za predstavljanje dosadašnjih rezultata i najavu novog izdanja Europe Goes Local projekta.

- Na konferenciji ćemo raspraviti kako gradovi i općine mogu poduprijeti i unaprijediti lokalni rad s mladima, te predstaviti primjere dobre prakse, rezultate jednogodišnjeg rada na izradi i realizaciji planova gradova uključenih u provedbu nedavno završenog 3. izdanja projekta u Hrvatskoj. Također, sudionici će biti upoznati s time što nam Europa nudi kroz razvoj lokalnog rada s mladima, a poseban naglasak će se staviti na praktične primjere projekata koje provode institucije i organizacije civilnog društva - najavili su iz AMPEU.

Konferencija će poslužiti i kao platforma na kojoj će se prisutnim jedinicama lokalne samouprave uputiti poziv za sudjelovanje u nastavku projekta pa je sudjelovanje na konferenciji ujedno i izvrsna prilika za upoznavanje s detaljima projekta i dobrobitima sudjelovanja za jedinice lokalne samouprave.

Konferencija će se održati u petak, 27. listopada 2023. godine u Opatiji, u hotelu Admiral, Ulica Maršala Tita 139, od 12:00 do 16:00 sati.

Organizator pokriva troškove puta javnim prijevozom.

Prijave su otvorene su do 29. rujna 2023. godine, a prijavnica, program i više informacija dostupuni su na web stranicama AMPEU.

Ovaj tekst Info zona je pripremila kao multiplikator Eurodeska, europske informacijske mreže koja daje besplatne, kvalitetne i provjerene informacije o mobilnosti za mlade, promiče Erasmus+, Europske snage solidarnosti i ostale programe međunarodne mobilnosti te potiče aktivno građanstvo i razvoj politika za mlade. Javi nam se na [email protected] i pitaj što ne znaš :)