Krešimir - dani otvorenih vrata

06_10_2019  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Mreža KREŠIMIR
Krešimir - dani otvorenih vrata

Na konferenciji su svoje projekte predstavili brojni predstavnici organizacija civilnog društva i jedinica lokalne samouprave.

Na šibenskim tvrđavama sv. Mihovila i Barone se od 3. do 5. listopada održalo završno trodnevno događanje 'Dani otvorenih vrata Mreže KREŠIMIR' na kojem su, u sklopu konferencije „Izazovi i prednosti sudioničkog upravljanja u kulturi“ sudjelovali i predstavnici splitske Platforme Doma mladih.

Na konferenciji su, s ciljem razmjene iskustava te razvoj suradnje i umrežavanje dionika u kulturi, svoje projekte predstavili Grad Skradin, Muzej grada Šibenika, Zaklada Kultura Nova, Platforma za Društveni centar Čakovec, Udruga Lastin Rep, Pogon – Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade, Udruga Domino, Galerija umjetnina Slavonskog Broda, Kazališna družina „Ivana Brlić Mažuranić“, Savez udruga ROJC, Zajednica udruga Centar nezavisne kulture, Centar za kulturu i cjeloživotno obrazovanje Zlatna vrata, te Platforma Doma Mladih.

Za kraj se održala diskusija s publikom pod nazivom 'Institucionalizacija zajedničkih dobara za potrebe kulture', pod vodstvom predstavnice Saveza udruga ROJC i predsjednice udruge Zelena Istra, Dušice Radojčić.

Tokom konferencije na tvrđavi Barone su se održala predavanja i radionica za građane, uz besplatan ulaz svim posjetiteljima.


Konferencija je održana u sklopu projekta „KREŠIMIR-KREativna ŠIbenska Mreža Integriranog kulturnog Razvoja“, ugovorenog u sklopu javnog poziva za dostavu projektnih prijedloga „Kultura u Centru – potpora razvoju civilno-javnog partnerstva“, sufinanciranog u sklopu OPULJP 2014-2020 iz ESF-a. Glavni cilj projekta je jačanje suradnje, umrežavanja javnog i civilnog kulturnog sektora te razvoj ljudskih kapaciteta lokalnih dionika u kulturi za sudioničko upravljanje. Nositelj projekta je JUK Tvrđava kulture Šibenik, a partneri su Grad Šibenik te udruge Šibenska udruga mladih - ŠUM, Mladi u EU i Feniks.