Konferencija SDUDM za EGM

06_10_2022  |  Autor: I.Z.  |  Foto: I.Z.
Konferencija SDUDM za EGM

Središnji državni ured za demografiju i mlade organizira konferenciju na visokoj razini pod nazivom "Europska godina mladih 2022. - Iskoristi priliku" koja će se održati 10. listopada.

Središnji državni ured za demografiju i mlade organizira konferenciju na visokoj razini pod nazivom "Europska godina mladih 2022. - Iskoristi priliku" koja će se održati 10. listopada 2022. godine u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu s početkom u 10.00 sati.

Konferencija predstavlja završno i najvažnije nacionalno događanje u okviru obilježavanja Europske godine mladih 2022. koja je pokrenuta na inicijativu Europske komisije. Na taj se način željelo zahvaliti mladima koji su na različite načine pogođeni proteklom pandemijom, a koji su ipak osmislili kreativne načine kako prevladati novonastale izazove.

Tijekom programa u zatvorenom dijelu konferencije organizirana su predavanja, panel-rasprave i radionice na temu mobilnosti i drugih mogućnosti koje mladima pružaju politike Europske unije. Na programu su i teme od praktične koristi za mlade kao što je poduzetništvo, znanja i vještine potrebne mladima u budućnosti te osobito aktualna tema očuvanja mentalnoga zdravlja. Paralelno se organizira i program otvoren za sve zainteresirane mlade osobe s prigodnim koncertima i brojnim izlagačima iz tijela države uprave, udruga i službi od javnoga značenja.

Program konferencije dostupan je na poveznici.