Komentiraj strategiju za mlade!

22_01_2020  |  Autor: I.Z.  |  Foto: I.Z.
Komentiraj strategiju za mlade!

Nakon čak dvije godine izrade, Ministarstvo je u javno savjetovanje uputilo Nacrt Nacionalnog programa za mlade za razdoblje. Navedene su mjere i aktivnosti kojima državna vlast planira posredno utjecati na smanjenje broja odlazaka mladih iz Hrvatske.

Nakon čak dvije godine izrade, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku je u javno savjetovanje uputilo Nacrt Nacionalnog programa za mlade za razdoblje od 2020. do 2024. Riječ je o nacionalnom strateškom dokumentu u području mladih pa Ministarstvo očekuje zaprimiti komentare udruga mladih i za mlade, institucija koje u području svog djelovanja rade s mladima, ali priliku za kritiku imaju i drugi građani putem online platforme na esavjetovanja.gov.hr. Trajanje javnog savjetovanja produženo je do 21. veljače

Na gotovo 60 stranica navedene su mjere i aktivnosti kojima državna vlast, odnosno tijela državne uprave i javne ustanove, planiraju podići razinu kvalitete života mladih, a posredno utjecati i na smanjenje broja odlazaka mladih iz Hrvatske. Cjeloživotno učenje, zapošljavanje, aktivno sudjelovanje mladih, zdravlje, sport, mladi u ruralnim područjima i kultura tek su neke od teme kojima se bavi Nacionalni program za mlade.