Kolegij o feminizmu i umjetnosti

19_09_2012 / 19:11h
Kolegij o feminizmu i umjetnosti

Objavljen je poziv svim zainteresiranim studentima i studenticama Sveučilišta u Splitu na novi fakultativni kolegij Feminizmi i društvene promjene u suvremenim umjetničkim praksama.

Umjetnička akademija u Splitu i Mavena objavili su poziv svim zainteresiranim studentima i studenticama dodiplomskih, diplomskih i poslijediplomskih studija Sveučilišta u Splitu na novi fakultativni kolegij Feminizmi i društvene promjene u suvremenim umjetničkim praksama, koji će se održavati na Odsjeku za film i video Umjetničke akademije u Splitu.

Kolegij će biti podijeljen u dva ciklusa. U prvom semestru studenti će se upoznati s osnovnim teorijama feminizma, feminističkom, ali i općenito društveno angažiranom umjetnošću od 70-ih godina do danas, s posebnim naglaskom na jugoistočnu Europu. U drugom semestru će, zajedno s mentoricom, osmisliti i organizirati međunarodnu izložbu i konferenciju na temu vezanu za kolegij. Time će studenti dobiti iskustva u organizaciji i produkciji te priliku da se upoznaju s nekim od najvažnijih ljudi u tom području u Hrvatskoj i svijetu. Voditeljica kolegija je mr.sc. Danijela Mandušić (Natasha Kadin).

Sva dodatna pitanja, kao i prijave s kratkim životopisom i razlozima pohađanja kolegija možete poslati na mail [email protected]. Početno predavanje održat će se u petak, 05. listopada u plavoj dvorani Umjetničke akademije u Splitu, Glagoljaška bb, Gripe.

Rok za prijavu je 01. listopada 2012. godine.

umas.hr