Kockino kotrljanje kroz travanj

03_04_2015 / 10:37h  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Mate Žaja, arhiv
Kockino kotrljanje kroz travanj

Kocka proljeće pozdravlja bogatim travanjskim programom: osim uživanja u dobroj svirci, bit će prilike i za sudjelovanje na radionicama, provjeru znanja na kvizu te posjećivanje izložbi.

Klub Kocka proljeće pozdravlja bogatim travanjskim programom; osim uživanja u dobroj muzici i svirkama, bit će tu i prilike za okušati se u likovnim i origami radionicama, pokazati znanje na kvizu, zaigrati neku društvenu igru, ali i pogledati zanimljivu izložbu.

Blagdanski vikend rezerviran je za jazz poslasticu; u petak (3. travnja) nastupa splitski Repassage uz Ćićo trio bend. Subota je rezervirana za Gypsy Bojana, a nedjeljni uskršnji specijal (5. travnja) donosi GartzSound i dub zvukove kolektiva BassMatters, koji će se sukobiti s lokalnim meštrom Shegrtom.

U ponedjeljak, 6. travnja u 20 h, održat će se likovna radionica. U utorak (7. travnja), nastavljaju se uspješne prošlogodišnje likovne radionice ali u nešto slobodnijem duhu. U srijedu (8. travnja) slijedi zabavna večer društvenih igara, dok će se u četvrtak (9. travnja) otvoriti izložba REakcija koja će se moći pogledati sve do 16. travnja. Izložba prikazuje reakciju građana okupljenih u inicijativi koja se prije svega bavi uklanjanjem (pro)fašističkih simbola s ulica grada Splita i promicanjem antifašističkog i tolerantnog duha.

Drugi vikend u travnju započet će raveom u petak (10. travnja), nakon kojeg će uslijediti subotnje izdanje ZloSTavljanja (11. travnja) na koje će se splitskoj publici predstaviti tri mlada zadarska benda: Despised, Cyber Hate Diversus.

Ponedjeljak i utorak (13. i 14. travnja) izvrsna su prilika za sve kreativce koji će se moći okušati u izradi origamija (13. u 30 h) i na likovnoj radionici koja će se nastaviti održavati prva dva radna dana svakog travanjskog tjedna. U srijedu (15. travnja) slijede Zvukovi prašume (La Volpe,Vertigo, Inconteur) a u četvrtak , 16. travnja, nastavit će se Kockin kviz znanja.

Treći vikend započinje posljednjom ovosezonskom Karantenom u petak (17. travnja) koja će biti dobro zagrijavanje za hit mjeseca, gostovanje poznatog riječkog benda Let3 koji će u subotu, 18. travnja, splitskoj publici najaviti izlazak svog novog dugoočekivanog albuma.

Origami radionica te radionica dreamcatchera održat će se 20. travnja u 20 h. Program se nastavlja u srijedu (22. travnja) koncertom triju poljskih bendova; Sounds Like The End Of The World (post rock), Thy Disease (industrial death metal) i Obscure Sphynx (sludge/post metal). U četvrtak (23. travnja) u Kocku se dolazi predstaviti mladi kaštelanski bend Inuendo i uvodi splitsku publiku u posljednji travanjski vikend.

Posljednjeg petka u mjesecu Kockom će zavladati Friday night fever, a u subotu, 25. travnja, slijedi Sounds of violence koji ovog puta na Kockinu pozornicu ponosno nabacuje četiri benda sa sjevera države; Drone hunter (stoner-sludge), Bezdan (black-thrash metal), Rectal destroyer (grind-agrocore) i Hrmülja (stoner-doom) .

Travanj će završiti origami radionicom u ponedjeljak i likovnom radionicom u utorak, društvenim igrama u srijedu i Kockinim kvizom znanja koji je rezerviran za posljednji dan mjeseca.

Rad Koalicije udruga mladih i kluba za mlade Kocka podržavaju Ministarstvo kulture RH, Grad Split i MKC Split, a medijski su partneri Info zona, Dišpet i KLFM radio.