Kockin svibanj za kraj sezone

02_05_2016  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Luka Kivela, arhiv
Kockin svibanj za kraj sezone

Posljednji tjedni Kockine sezone 2015./2016. obilježit će 15. rođendan Koalicije udruga mladih. Sprema se mnoštvo raznolikog programa, kao i spektakularno zatvaranje sezone...

Posljednji tjedni Kockine sezone 2015./2016. obilježit će 15. rođendan Koalicije udruga mladih. Sprema se mnoštvo raznolikog programa, kao i spektakularno zatvaranje sezone.

Popularni besplatni tečaj origamija održavat će se srijedom (4., 11. i 18. svibnja). Queer AnArchive otvara izložbu Ines Kotarac Myself 5. svibnja u 20 h, a iste će večeri mlada splitska producentica Electric Grimoire promovirati svoj video Defect, I to uz live nastup. Kockin kviz znanja će imati posebno izdanje 19. svibnja, a istog će dana udruga Mavena otvoriti svoju izložbu Crvena u dvorištu ispred kluba. Također, u 20 h će se otvoriti jednodnevna izložba radova polaznika drugog tečaja origamija.

Vikend program započinje 6. svibnja, rock koncertom u organizaciji udruge Studio ¾, a svirat će Magul, Mind Zoo i Dead Bubble Thing, uz prigodno uređen ambijent. Blagdan sv. Duje bit će u znaku Moondance Festivala, odnosno zagrijavanjem za Festival. Subota 7. svibnja u kalendaru je obilježena kao Road 2 Moondance: The Analogue Cops live.

Rakijada se vraća 11. svibnja. Splitski demo bendovi The Heaps, The Pale Blue i Go Lilly predstavit će se 13. svibnja, a 14 svibnja. Bele ponovno kuha specijalno, tematsko izdanje rave partyja.

Radni tjedan započet će u neobičnom tonu, stoner/sludge koncertom kojim će publiku počastiti Sinjani Jare, znalci Wizard of Stone Mountain i jedan izniman, beskućan i nadasve glasan bend – američki Jucifer! KinoKlub Split će 17. svibnja u Kockinom hodniku spremiti flimsku glazbu i projekcije, a 18. svibnja slijedi opuštanje na još jednoj, svaki put sve bogatijoj Čajanci.

Posljednji ovosezonski vikend započet će 20. svibnja uz Label Fields & Forests koji slavi 2 godine postojanja, pa će tom prigodom ugostiti sljedeće majstore: Alex Danilov (RU), Bangladesign, Cuisine Dub, Oxide.

Zatvaranje sezone, zatvaranje Platformata, 15. godišnjica osnivanja Koalicije udruga mladih, sve pada na isti dan, na čarobnu subotu 21. svibnja. S ponosom i godinama truda i rada iza sebe, Koalicija udruga mladih poziva sve na svečano zatvaranje sezone uz koncert na kojem nastupaju Dječaci, Punčke i ABOP!

Više informacija može se pronaći na Facebooku ili na službenoj stranici.