Bendovi opet dolaze u Kocku

20_06_2012 / 23:31h  |  Autor: KMaja  |  Foto: Rene
Bendovi opet dolaze u Kocku

- Znam masu bendova koji su se raspali jer nisu imali novaca za snimit se. Kocka im sad nudi nešto konkretno šta mogu uploadat na net, slat klubovima, pokazat: ovo smo mi - priča Marko.

Premda je prije godinu ipo inspekcija obustavila rad kluba Kocka, glazbena oprema u podrumu Doma mladih ipak ne skuplja prašinu. Prije nešto više od pola godine, dvije manje prostorije pretvorene su u glazbeni studio iz kojega za sitne novce bendovi mogu izaći sa demo, ali i profi snimkom.

- Može se snimat proba, što je super za demo bendove, kad su svi zajedno u prostoriji, a može se raditi i overdub. Sad je bolja situacija sa opremom, tako da imamo više za ponudit - kaže Marko Perčić, koji je, osim što snima i producira bendove, zadužen za održavanje i nabavku opreme u Kockinom studiu.

- Ozvučujemo sve elemente, cijeli bubanj, te se sve dinamički procesira prije nego što uđe u snimač, a nudimo snimanje na četiri i osam kanala. Poanta je ponudit mladim bendovima kvalitetnu opciju, da se ne snimaju mobitelima i kamerama, da imaju dobar demo kojim se mogu predstavit, a da ih nisi odera cijenom. Ako je bend dobro uvježban sve može bit gotovo za par sati - kaže Marko, koji je zanat kalio u specifičnoj Kocki, ali i na mnogim drugim lokacijama.

Na pitanje postoji li neki žanr koji preferira, odgovara: - Najdraže mi je snimat mladi bend koji gušta u tome šta radi. Ljudi neka sviraju šta hoće, sve je to dobro. Ovo vidim kao jedan način za pomaganje mladim ljudima uslugom koja će im značit. Znam masu bendova koji su se raspali jer nisu imali novaca za snimit se - nakon masu probi, svirki, nisu imali ništa opipljivo. Kocka im sad nudi nešto konkretno, šta mogu uploadat na net, slat klubovima, pokazat: ovo smo mi. U principu, želimo pomoć da scena ne umre - smije se Marko.

Snimili su oni, snimite i vi!

Iz Kockinog su studija sa snimkom do sada izašli Lažni brkovi, Pleska, New Gondoliers, D.O.P, Riffovski, Domination, Frivoulus stir i MR. Wolf, iz čega se može zaključiti da nema žanrovskog ograničenja za bendove. Poslušajte na YoutTube kako su to napravili D.O.P. i Riffovski. Ako i sami imate želju ostaviti trag u vidu zvučnog zapisa, javite se na mail [email protected] .