Kocka u veljači, ljubav i maškare

27_01_2013 / 22:18h  |  Foto: Luka Kivela, arhiva
Kocka u veljači, ljubav i maškare

Veljača počinje petkom pa treći Kockin povratnički mjesec kreće žestoko, a donosi bogatije ponedjeljke, još sadržajnije utorke, poseban četvrtak i bendove od susjedstva do Oregona...

Veljača počinje petkom pa treći Kockin povratnički mjesec kreće žestoko. Pasi su bend nakon čijeg je zadnjeg koncerta Kocka bila zatvorena na dulje vrijeme, no ovog puta ovi petnaestogodišnjaci na punk sceni u prvoj suboti veljače (02.02.) dolaze klubu dati vjetar u jedra. Na energetsku bombu s bine publiku će pripremiti splitski D.O.P.. Prethodne večeri, nakon dvogodišnje stanke, LoopJunkies crew ponovo pokreće svoj bass/techno/dubstep serijal pod BeatSlap i dovodi Garsa uz kojeg će nastupiti LoopJunkies rezidenti: Dubok i Oxide.

Bogatiji ponedjeljci, još sadržajniji utorci i poseban četvrtak

Ponedjeljci na suncu nastavljaju se uz dokumentarce: Bajaga - Muzika na struju o Momčilu Bajagiću (04.02.), Kad muzičari šokiraju o najšokantnijim glazbenim trenutcima bivše države(18.02.) te Kad Miki kaže da se boji o samozatajnim junacima Štulićevih pjesama' (25.02.). Prvog ponedjeljka će započeti petodnevna radionica improvizacije plesa i pokreta pod vodstvom Nataše Pavloc. U veljači će se otvoriti i dvije izložbe - u ponedjeljak 11.02. Stajanje, padanje, provlačenje Tihane Mandušić, a u četvrtak 21.02. Terrorist Love Dana Borisa Kadina.

Utorkom se nastavlja seoba studija radija KLFM u prostor kluba, no dva su utorka posebna i drugačija! Maškare će okupirati Kocku 12. veljače, a 19. veljače možete pogledat i poslušati Bučne stripove. Promociju strip albuma Pogrde autora Maje i Svaiga pratit će projekcije kadrova stripa uz glazbenu podlogu koju će uživo odsvirati BuStri i Valentin Herman. Utorci su bogatiji i za program Dislexie – prvog utorka (05.02.) prikazuje se dokumentarac koji prati život i rad genijalnog izumitelja Jacquesa Fresca čiji je Venus projekt savršen primjer kako stopiti prirodu i društvo u jednu cjelinu, pretposljednjeg utorka (19.02.) održava se radionica zine-a, a posljednjeg utorka (26.02.) predavanje o povijesti, mitologiji i kulturi Sumerana.

Srijedom se i ovog mjeseca velikim slovima piše – Pank domjenak. Posljednji četvrtak veljače (28.02.) pripast će Metal slušaoni by Margan, a prvi (07.02.) i pretposljednji (21.02.) elektronskim zvukovima programa Dom lounge. Treći četvrtak je četrnaesti dan veljače što znači da je to Dan zaljubljenih pa Ljubavna molekula priređuje najromantičnije Valentinovo na svijetu koje će dekoracijama i izborom glazbe rastopiti i najhladnija srca.

Vikendom od bendova iz susjednih kvartova do gostiju iz Oregona

Slovenski DJ snage Cica Mica Šlagerica i Nebulatovich u petak 08. veljače stvarat će ritmove od igranke sve do ljute psihodelije. Program iduće večeri (09.02.) definitivno će stvoriti gužvu – samo π KRÜ čine četiri DJa te dva VJa, a na programu je još i nastup benda Žen što će sve skupa rezultirati i poprilično šarolikim glazbenim izričajem koji jedva stane u jednu večer pa čak i najavu.

Hangin' Village, Riffovski i Šetači nastupit će pred sugrađanima u petak 15. veljače, a zagrebački pank rock bend Šank u subotu 16. veljače. Putovnice prije nastupa u Kocki pokazat će članovi benda Sawyer Family - iz Oregona su krenuli na prvu europsku turneju, a u Split stižu u petak 22. veljače. Za močvarni rock'n'roll publiku će zagrijati psychobilly zvuk slovenskog benda Clockwork Psycho. Posljedni koncert u veljači održat će Antenat koji promoviraju skori izlazak novog albuma, no 23. veljače će u Kocki svirati i dobro znane stare stvari.

Nije teško ponoviti, još je lakše poštivati

- Molimo sve posjetitelje da se ne zadržavaju u okolini kluba, posebno ne na platou iznad kluba jer imamo velikih problema radi buke koju isti proizvode, a koja se pripisuje nama. Unaprijed zahvaljujemo onima koji ovu molbu shvate ozbiljno, ostale molimo da se, kad se budu žalili da nema programa za mlade u Splitu, prisjete da su pridonijeli takvom stanju – mantra je koju organizatori događanja u klubu Kocka i dalje ponavljaju svim posjetiteljima klupskih programa.