Ovako će Kocka dočekati kraj

21_11_2013 / 15:55h  |  Autor: G.B.  |  Foto: Mate Žaja
Ovako će Kocka dočekati kraj

Kocka za kraj godine najavljuje niz radionica, izložbi i glazbenih događanja koja će svoj vrhunac doživjeti u blagdanskim danima uz Six Pack, slavljeničku Karantenu, Overflow, Kišu Metaka...

Kocka za kraj godine najavljuje niz radionica, izložbi i glazbenih događanja koja će svoj vrhunac doživjeti u blagdanskim danima.

Posjetite izložbe i prijavite se na radionice


Mjesečni program starta u ponedjeljak, 2. prosinca, i to u artističkom tonu. Izložba Teorija biljnog podrijetla Vice Tomasovića bit će otvorena u Galeriji Praktika performansom, kvaziobdukcijom pet skulptura koje prikazuju teoretske oblike živih bića - prabiljaka - koja su prethodila suvremenom čovjeku. U prosincu će (16. 12.) Praktika i rezimirati sezonu ciklusa NMG @ Praktika kroz foto i video dokumentaciju te prezentaciju godišnjeg kataloga te nastup benda Mondo Kick. Izložbeni program Kocke do kraju godine bit će bogatiji i za izložbu studentica Likovne kulture i likovne umjetnosti koja će se otvoriti 20. prosinca.

U prosincu (18. 12.) se nastavlja niz Logičkih radionica, počinju Likovne radionice (od 3. 12.) te Aranžersko-scenografske radionice (od 4. 12.), a 3. prosinca održat će se i Radionica stripa. Prijave na e-mail [email protected]!

Prije nego krenemo nabrajati glazbena događanja, spomenimo da će se 15. prosinca održati još jedna Večer badmintona :)

Od finskog My Funeral do talijanskog This words I never said

Prvi prosinački niz glazbenih događanja kreće od četvrtka, 5. prosinca, kada ZloSTavljanje predstavlja finski trash metal bend My Funeral, petak donosi Reset Party i razne žanrove elektronske glazbe, pri čemu su glavni akteri Prika, Skuša, te 3SKA b2b VENO, a subota će prema nedjelji krenuti uz Shewu, Pešes & Darkwud.

Prije nego što u srijedu (11. 12.) Open mic otkrije nove talente za mikrofonom (prijave na [email protected]), u utorak će se na pozornicu popeti dva hardcore benda - varšavski The Lowest i varaždinski Diexhard.

Školski praznici uz Six Pack, slavljeničku Karantenu, Overflow, Kišu Metaka...

Petak 13. kraju će privesti zagrebački Homegrown sound izborom roots/reggae i dub zvukova, a subotu metal zagrebačkih bendova Hesperian death horse i Hazarder. No, prije vikenda, godinu dana nakon smaka svijeta, 12. prosinca, ponovno kreće Dom lounge koji će u preuređenom prostoru ponovno nuditi glazbene i gastronomske poslastice. Tjedan dana kasnije imat će i poseban povod - 10. godišnjicu LoopJunkies kolektiva koji u prosincu (21.12.) priređuju i još jednu Karantenu te nizu velikih glazbenih imena koja su doveli u Kocku dodaju Raidena. Prethodnog dana je zadnji školski dan u 2013. godini. Tog petka u Kocki je koncert Six Pack-a uz koji će se predstaviti i mlade snage – Blue.S i Roeger Moore. Ususret Božiću (24. 12.) svoj dug iz studenog odradit će Overflow, a na sam Božić (25.12.) održat će se Psyebancia party.

Blagdanski mir u Kocki ćete možda naći tek 26. prosinca na Jazz night by Pat, no već je iduće večeri (27. 12.) ZloSTavljanje uz Manheim iz Zaboka i domaćine Zakon Velesa čija glazba prožeta folk primjesama odskače od tradicionalnog zvuka karakterističnog za black metal, a u subotu (28. 12.) nastupa Kiša Metaka. Posljednji koncert najavljen je za 29. prosinca kada će talijanski hardcore bend This words I never said u sklopu svoje europske turneje doći i u Split, a podršku će mu dati zagrebački Tommorow we hunt.