Kocka: Puno HC punka i....

08_04_2014 / 21:23h  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Luka Kivela, arhiv
Kocka: Puno HC punka i....

Kocka nastavlja travanjski program uz poprilično hardcore punka za kojim seže sve do sjevera Europe, a u petodnevnom uskršnjem maratonu nastupit će i Repetitori i Pasi i...

Nakon što je travanj započela uz prvu od tri filmske horor večeri utorkom, stoner slušaonu, Dom lounge, koncert bendova Nopling, Louder mind i Merkur te PlesnjaQ uz Elvira Lakovića Laku, Kocka nastavlja travanjski program…

Druga srijeda (9. 4.) u Kocku opet vraća jazz slušaonu, a u petak (11. 4.) techno zvuk donosi Teo Harouda o kojem vam mogu pričati partijaneri koje je ne tako davno do zore držao budnima u klubu Jungla. Zagrijavanje će odraditi dvoje mladih splitskih DJ-eva: Prike i Konchasnessa.

Ako je subota bez programa, ni nedjelja ni ponedjeljak neće biti te nesreće. Franz Strosuk mladi je nizozemski crust punk bend kojem će u nedjelju (13. 4.) podršku dati već poznate domaće snage Gare Krishna koji će još jednom predstaviti svoju jedinstvenu mješavinu power violencea te melankoličnih melodija. U ponedjeljak (14. 4.) STHC ekipa predstavlja englesku hardcore večer uz bristolski Back Down kojeg najavljuju kao novu perjanicu engleske HC scene te Cast Iron Jaw, agresivni HC bend iz Devona.

Kockin praznički maraton, niz od čak pet glazbenih događanja, starta u srijedu, 16. travnja uz Funk slušaonu by Raplection Soundsytem, nastavlja se u četvrtak (17. 4.) uz Dom Lounge koji najavljue subotu, u petak (18. 4.) se na Kockinu pozornicu prvi put penju Repetitor i Straight Mickey and the Boyz koji prema publici odašilju žestoki rock n' roll, u subotu (19. 4.) u Karantenu iz Bristola dolazi Sam Binga, a na Uskrs (20. 4.) punk laju undergorud sceni jako dobro poznati Pasi.

Nakon dana pauze, prije Pank domjenka u srijedu (23. 4.), u utorak (22. 4.) njemačka HC večer na jednom će mjestu okupiti Reflections, Blendof, The Storm i Still Bleak. Hardcore punk bendovi sa sjevera na rasporedu su i idućeg ponedjeljka (28. 4.) – iz Finske dolaze Derrida i Puukotos. No, prije još jedne HC noći, u petak (25. 4.) Druid i Korov najavljuju, a GartzSound potvrđuje, dobar provod u Dubstep/Psy dub ritmu, a posljednja travanjska subota (26. 4.) trest će se od metala. Uz iskusan zagrebački death metal trojac Decomposing Entity nastupit će splitski cover metal bend Samoded te mladi šibenski death metal bend Canate.

Zadnja dva dana travnja, utorak i srijedu (29. i 30. 4.), u Kocki će se predstaviti HGF demo fest – punoljetni festival na kojem su mnoga danas velika glazbena imena u regiji imala svoje prve nastupe.

Kocka i u travnju ima neglazbeni program

Kocka ni u travnju nije zanemarila neglazbeni program. Open box knjižnica je otvorena od utorka do četvrtka od 17 do 20 sati. Photoshop radionice održavaju se ponedjeljkom od 19 sati, Likovne radionice utorkom od 17 sati, Didgeridoo workshop utorkom i četvrtkom u 15 sati, Dream-catcher 16. travnja u 19 sati, Logička radionica 10. travnja u 19 sati, a Queer radionica profilne fotografije održat će se još 17. i 24. travnja u 18 sati.

Od prvog dana travnja otvorena je izložba Spacepainting i organski Tesla autora Ivana Bobana, a od 21. travnja u 20 sati galerija Praktika ugostit će Knindže Vladimira Miladinovića.

Prijave na didgeridoo radionice su na [email protected], a za sve ostale javite se na [email protected]