Daruj knjigu knjižnici

18_08_2012 / 13:04h
Daruj knjigu knjižnici

Poželjeli ste rasteretiti police od knjiga koje predugo beskorisno skupljaju prašinu? Sličan problem imao je i jedan naš posjetitelj koji je postavio pitanje zašto Gradska knjižnica ne prihvaća donacije građana...

Poželjeli ste rasteretiti police od knjiga koje predugo beskorisno skupljaju prašinu, ali čak i njihovo seljenje u kutiju za stari papir smatrate barbarskim činom? Sličan problem imao je i jedan naš posjetitelj koji je putem servisa Žugaj! postavio pitanje zašto Gradska knjižnica Marka Marulića ne prihvaća donacije građana koji im žele darovati knjige koje im više ne trebaju.

- Gradska knjižnica Marka Marulića preuzima donacije od građana i velik broj knjiga, često jako vrijednih, koje se nalaze u našoj knjižnici preuzeli smo donacijama – odgovorila je Snježana Buczkowska, voditeljica Središnje knjižnice, napomenuvši da ipak ne mogu baš uvijek počistiti nečiji podrum ili garažu jer knjižnica ima određenu nabavnu politiku koja se temelji na zahtjevima i interesima korisnika.

Svatko tko Gradskoj knjižnici Marka Marulića želi darovati knjige  na webu gkmm.hr može preuzeti formular o donaciji i dogovoriti se o daljnjim koracima.