Književni klub u Zoni: Lovac u žitu

15_10_2015 / 13:01h  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Youtube / screenshot
Književni klub u Zoni: Lovac u žitu

Ove jeseni kreće Književni klub Irene Delonge Nešić koji će se jednom mjesečno održavati u Info zoni te će preferirati naslove s državne mature. U utorak će tema razgovora biti - Lovac u žitu!

Ove jeseni kreće Književni klub Irene Delonge Nešić koji će se jednom mjesečno održavati u Info zoni te će preferirati naslove s državne mature. U utorak, 20. listopada, u 19:30 tema razgovora bit će - Lovac u žitu, srednjoškolska lektira u prvom razredu koju će sudionici imati priliku lakše razumjeti ili doživjeti na nov način.

>> Najavi dolazak na Facebooku
>> Prati program događanja u Info zoni na infozona.hr/program

Američki književnik Jerome David Salinger proslavio se romanom Lovac u žitu te postao idol jedne generacije mladih. Psovke i pogrdni nazivi, predbračni seks, zlouporaba alkohola te prostitucija obilježile su knjigu kao kontraverznu, no publiku je intrigirala priča glavnog lika koji izražava svoj doživljaj svijeta i tinejdžerski sustav vrijednosti, kritizirajući društvenu nepravdu i polemizirajući s licemjerjem školskog sustava, lažnim vrijednostima, snobizmom i stereotipima.

Irena Delonga Nešić profesorica je hrvatskog i engleskog jezika i književnosti s iskustvom vođenja nekoliko pjesničkih večeri i škola kreativnog pisanja.