Književna stipendija u Splitu

13_11_2013 / 09:47h  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Udruga Kurs, arhiv
Književna stipendija u Splitu

U sklopu rezidencijalnog programa Marko Marulić pisci i prevodioci iz srednje i jugoistočne Europe pozvani su na prijavu za stipendirani jednomjesečni boravak u Splitu.

Zajedno s partnerima, europskom mrežom Traduki , Ministarstvom Kulture RH , Splitsko-dalmatinskom županijom i Gradom Splita, Udruga Kurs osigurala je stipendije za autore i prevodioce u 2014. godini i smještaj u gradu Splitu - sve u sklopu rezidencijalnog programa Marko Marulić. Na prijavu se pozivaju književnici i prevoditelji iz srednje i jugoistočne Europe.

Tim se programom omogućuje suvremenim europskim autorima i prevoditeljima bolje upoznavanje književnih, kulturoloških i socijalnih prilika u Hrvatskoj, a posebno u Splitu, dok se istodobno domaća publika upoznaje s odabranom europskom književnom scenom.

Stipendija uključuje organizirani smještaj u opremljenom stanu u centru grada u trajanju od četiri tjedna i pokrivanje troškova boravka u iznosu od 800 Eura.  Pisac u gostima koristi vrijeme stipendije za svoj rad, no uz to se organiziraju čitanja i sudjelovanja na tribinama u gradskoj knjižnici, školama i književnim radionicama. Stipendist ima obvezu ostaviti dnevnik zapisa tijekom boravka u gradu Splitu, te u svojem djelu napisati da je započeto ili završeno na jednomjesečnom stipendiranom boravku Udruge KURS. 

Rok za prijavu: 15. prosinca 2013.

www.kurs.hr