Književna groupie na Bookari

21_02_2015 / 17:42h  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Facebook.com
Književna groupie na Bookari

Nagrađivani književnik i novinar Željko Špoljar pozornost je šire javnosti privukao satiričkim komentiranjem domaće književne scene, a u Info zoni će, na još jednoj Bookari, predstaviti objave ukoričene pod naslovom Književna groupie.

Nagrađivani književnik i novinar Željko Špoljar pozornost je šire javnosti privukao satiričkim komentiranjem domaće književne scene na portalu Arteist, a u Info zoni će u petak, 27. veljače u 20 sati, na još jednoj Bookari Marija Glavaša, predstaviti objave ukoričene pod naslovom Književna groupie.

>> Prati najave događanja u Info zoni na infozona.hr/program
>> Prati Facebook stranicu Književna groupie 

Svojim humorističkim stilom i oštrim kritiziranjem hrvatskih književnika učinio je temu domaće književnosti zabavnom, zanimljivom i pikantnom. Dosad je objavio zbirke priča Teškoće pri gutanju (Naklada MD, 2001) te Moj brat Felix Krull (Ex Libris, 2003), a u koautorstvu s Kristijanom Vujičićem fikcionalizirani vodič Welcome to Croatia (Naklada Ljevak, 2006), za koji je dobio nagradu Kiklop. Njegov roman Gumeni galeb pobijedio je na trećem natječaju za prozni anonimni rukopis osječkog Ogranka Matice hrvatske, a knjiga je i objavljena 2008. godine. Za početkom 2015. objavljen roman Štakorbar 2013. godine dobio je književne nagrade Drago Gervais u kategoriji najboljeg neobjavljenog književnog djela.