Klub Zona: Dođite na otvaranje izložbe inspirirane grobljem Sustipan

22_05_2023 / 16:53h
Klub Zona: Dođite na otvaranje izložbe inspirirane grobljem Sustipan

Izložba se može pogledati do 25. lipnja.

U sklopu ciklusa "Mladi izlažu" u utorak, 23. svibnja, u 20 sati u Klubu Zona otvara se izložba "Prisustva odsustva". Studentica slikarstva Marija Bebić izlaže tri rada koji su međusobno isprepleteni temama odsustva, brisanja, tragova, iscjeljenja i prisustva. Izložba se može pogledati do 25. lipnja.

- Rad naziva "Autoportret" sastoji se od više objekata oblikovanih od medicinske gaze. Kao polaznišku točku za rad autorica je odabrala fotografije spomenika koji su nekada bili postavljeni na Sustipanskom groblju. Intervencijom u knjigu “Splitsko groblje Sustipan” autorica pogovora o ružnom i nasilnom načinu uništenja jednog od najljepših mediteranskih groblja i kulturne baštine grada Splita. Upravo za vrijeme čitanja knjige autorica je od bake na poklon dobila predmet čiju je sjenu prikazala u različitim apstraktnim formama koje čine rad “Sjene” - objašnjava Tina Vukasović Đaković, kustosica izložbe. 

Marija Bebić je 2018. godine završila Školu likovnih umjetnosti u Splitu. Trenutno je studentica druge godine diplomskog studija odsjeka za slikarstvo na Umjetničkoj Akademiji u Splitu u klasi docenta Vedrana Perkova. Sudjelovala je na jednoj samostalnoj izložbi te nekoliko skupnih izložbi u Splitu, Zagrebu i Helsinkiju.