U svibnju do 600 sati programa!

28_04_2017  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Katarina Vušković
U svibnju do 600 sati programa!

Kluba Zona bliži se kraju još jedne uspješne sezone u kojoj će biti realizirano više od 600 sati programa. Statistici će doprinijeti i dvadesetak novih događanja u svibnju među kojima neće biti – ni biciklopopravljaonice ni večeri društvenih igara!

Kluba Zona bliži se kraju još jedne uspješne sezone u kojoj će biti realizirano više od 600 sati programa i više od stotinu različitih jednodnevnih i višednevnih edukacija, izložbi, predavanja i druženja. Statistici će doprinijeti i dvadesetak novih događanja u svibnju među kojima neće biti – ni biciklopopravljaonice ni večeri društvenih igara!

Biciklopopravljaonica će svibanjsku prvu subotu u mjesecu zamijeniti travanjskom subotom na EgoFree festivalu, a subotnjih večeri uz društvene igre neće biti dok temperature zraka opet ne krenu prema nuli.

PROGRAM KLUBA ZONA U SVIBNJU

Srednjoškolski književni klub / utorak, 2.5. / 19:30
Izložba Marina Pocrnje: Osobnosti / srijeda, 3.5. / 20:00
Književna čajanka / petak, 5.5. / 20:00
Kviz HKS-a: HOT 100* / utorak, 9.5. / 18:00
Indokineska avantura - dokumentarni film / utorak, 9.5. / 20:00
Stripaški kružok: Miro Župa / četvrtak, 11.5. / 20:00
MŠS: Jesmo li skloni kohabitaciji? / utorak, 16.5. / 19:30
Papirologija - izrada predmeta od starog papira* / srijeda, 17.5. / 18:00
Radionica cvjećarstva* / četvrtak, 18.5. / 18:00
Kviz HKS-a: Popkulturnih 100* / petak, 19.5. / 18:00
Književna čajanka / petak, 19.5. / 20:00
iTHEom u Zoni: Tolerancija netolerancije? / utorak, 23.5. / 20:00
Izložba radova sa radionica u Klubu Zona / srijeda, 24.5. / 20:00
Drabble radionica: Humor* / četvrtak, 25.5. / 17:30
Ćakula o novoj sezoni u Zoni #01* / četvrtak, 25.5. / 20:00
Dramska radionica francuskog jezika* / petak, 26.5. / 16:00
Večer francuskog jezika i kulture / petak, 26.5. / 19:30
Ćakula o novoj sezoni u Zoni #02* / subota, 27.5. / 11:00
Kviz HKS-a: Lifestyle 100* / subota, 27.5. / 18:00
1, 2, 3 - meditiraj!* / ponedjeljak, 29.5. / 20:00
Virtual Reality Event* / srijeda, 31.5. / 16:00

*rezerviraj mjesto putem prijavnice na klub.infozona.hr.

Od listopada se prvim radnim utorkom u mjesecu u 19:30 održava srednjoškolski književni klub na kojem se obrađuju naslovi s državne mature pa su takva druženja svojevrsne besplatne pripreme za maturu. Vjerojatno posljednje druženje prije mature održat će se u utorak, 2. svibnja, u 19:30, a tema će biti Gospoda Glembajevi i Povratak Filipa Latinovicza.

U svibnju se nastavlja ciklus izložbi autora mlađe generacije te će fotografije jeke glazbenih događanja Srđana Savkovića zamijeniti izložba Marina Pocrnje - Osobnosti. Marin je godinu i pol, na putu od Varšave do Soluna, fotografirao ljude koji se razliku po dobi, spolu, narodnosti, socijalnom statusu, zanimanju i vjeri, no sve ih povezuje jedan detalj koji rado prihvaćaju kao dio svoje osobnosti - sunčane naočale. U vremenu zatvaranja granica i podizanja ograda, ove fotografije brišu imaginarne, identitetske granice, pričaju priču protiv predrasuda i zatvorenosti. Otvaranje izložbe je u srijedu, 3. svibnja, u 20 sati, a postav će se moći pogledati naredna tri tjedna.

Iako će u svibnju možda piti limunadu, Djevojke koje čitaju nastavljaju ritam Književnih čajanki započet na jesen prošle godine. Prvo svibanjsko druženje, 5. svibnja, ipak će biti nešto drugačije jer im u goste dolazi Ivan Barić, mladi autor čije kratke SF priče nižu uspjehe na književnim natječajima. Dva tjedna kasnije, 19. svibnja, ponovno će razgovarati o unaprijed dogovorenom naslovu. Oba druženja počinju u 20 sati. Za sudjelovanje nije potrebno nikakvo predznanje o književnoj kritici.

Zbog velikog broja kvizova u Splitu, u svibnju su kvizovi Hrvatskog kviz saveza prebačeni u nešto raniji termin. Odigrat će se tri kviza - u utorak, 9. svibnja, kviz općeg znanja HOT 100 koji se boduje na međunarodnoj ljestvici, a za nacionalni poredak igrat će se u petak, 19. svibnja, Popkulturnih 100 te posljednje svibanjske subote, 27. svibnja, Lifestyle 100. Sva tri kviza počinju u 18 sati, kotizacija za sudjelovanje je od 15 do 20 kuna, a rezervacija mjesta je na klub.infozona.hr.

Prije godinu dana Jurica Galić Juka i Toni Marušić u Klubu Zona pričali su o svojoj indokineskoj avanturi te putovanje predstavili i kroz izložbu fotografija, a priče su sada dobile svoju video verziju. Juka je popularni bloger, autor portala TheMladichi.com i sve popularniji putopisac, a ovaj eksperimentalni dokumentarac najavljuje kao prvi u nizu filmova koje će snimiti. Dokumentarni film Indokineska avantura prikazat će se u Klubu Zona u utorak, 9. svibnja, u 20 sati.

Na predzadnjem ovosezonskom Stripaškom kružoku gostuje najluđi autor stripova, kipova, ilustracija i strip gelera na ovim prostorima pa i šire. Ivan Svaguša ugostiti će Mira Župu u Klubu Zona u četvrtak, 11. svibnja, u 20 sati.

Zbog otkazivanja travanjskog izdanja Male škole sociologije, posljednje izdanje održat će se u svibnju. U utorak, 16. svibnja, u 19:30 dr. sc. Gorana Bandalović održat će sociološko predavanje o stavovima mladih u kohabitaciji.

Papirologija - radionica izrade predmeta od starog papira održala se već u studenom, no ponovit će se i 17. svibnja, u 18 sati. Kroz trosatnu radionicu sudionici će u kreativnoj atmosferi, isprobati i naučiti neke od brojnih mogućnosti reciklaže papira i izrade predmeta od papira. Sudjelovanje je besplatno, no potrebna je rezervacija mjesta putem prijavnice dostupne na klub.infozona.hr.

U četvrtak, 18. svibnja, u 18 sati u Klubu Zona održat će se Radionica cvjećarstva. U trosatnoj radionici polaznici će, kroz teorijski i praktični dio, dobiti osnovna znanja o deficitarnom zanimanju - cvjećar aranžer. Upoznat će sa pripremom i izradom bidermajer buketa, vrta u boci, terarija i cvjetnih frizura. Sudjelovanje je besplatno, uz osiguran materijal, no potrebna je rezervacija mjesta putem prijavnice dostupne na klub.infozona.hr.

U svibnju će udruga iTHEom svoje mjesečno događanje u Klubu Zona ponovno posvetiti diskusiji o aktualnim temama. O shvaćanju i granicama slobode govora i izražavanja raspravljat će se na tribini Tolerancija netolerancije? koja će se održati u utorak, 23. svibnja, u 20 sati.

U protekloj sezoni Kluba Zona održano je desetak jednodnevnih i višednevnih radionica na kojima su nastali brojni radovi. Izložba radova sa radionica u Klubu Zona otvorit će se u srijeda, 24. svibnja, u 20 sati i bit će to prilika za druženje i upoznavanje, ali i za ponosno predstavljanje radova.

Od studenog prošle godine četvrtim četvrtkom u mjesecu održava se radionica pisanja drabblea - kratkih priča od 100 riječi. Svaki mjesec donosi novi žanr pa će se tako u četvrtak, 25. svibnja, u 17:30 pisati humoristične priče uz koje će i završiti ciklus drabble radionica. Sudjelovanje je besplatno, no potrebna je rezervacija mjesta putem prijavnice dostupne na klub.infozona.hr.

Udruga Imaginacija održat će fokus grupe na kojoj će svi zainteresirani kroz neformalan razgovor moći razgovarati o svemu onome što program događanja u Klubu Zona čini kvalitetnim ili ga može učiniti još boljim i korisnijim za mlade. Bit će to svojevrsne pripreme Kluba Zona za novu sezonu. Ćakule o novoj sezoni u Zoni održat će se u četvrtak, 25. svibnja, u 20 sati te u subotu, 27. svibnja, u 11 sati. Prijava za sudjelovanje dostupna je putem prijavnice na klub.infozona.hr.

Na Dramskoj radionici francuskog jezika, Luisa Quien, profesorica francuskog jezika u školi Vocabula, predstavit će metodu učenja francuskog jezika kroz dramski pristup. Nije nužno prethodno znanje francuskog jezika ni osnova glume, a radionica će se održati u petak, 26. svibnja, od 16 do 19 sati. Sudjelovanje je besplatno, no potrebna je rezervacija mjesta putem prijavnice dostupne na klub.infozona.hr. Nakon radionice, od 19:30, održat će se Večer francuskog jezika i kulture na kojoj će polaznici škola jezika predstavit Francusku kroz jela, pjesme, igre, kratka predavanja i scenske nastupe.

Ususret lipnju, mjesecu stresa i učenja za studente i srednjoškolce, u Klubu Zona održat će se radionica na kojoj će polaznici učiti jednostavne tehnike disanja te vježbe koncentracije i meditacije. Radionica 1, 2, 3 - meditiraj! održat će se u ponedjeljak, 29. svibnja, u 20 sati. Vesna Acyuta, voditeljica radionice, već dugi niz godina poučava jogu i meditaciju. Sudjelovanje je besplatno, no potrebna je rezervacija mjesta putem prijavnice dostupne na klub.infozona.hr.

Zbog velikog interesa na događanju u travnju, u Klubu Zona ponovno će se, upotrebom tehnologije za virtualnu stvarnost, moći letjeti oko Zemlje, zaroniti u tamu morskih dubina ili se vratiti u prošlost i biti prvi čovjek koji je zakoračio na Mjesec. Virtual Reality Event održat će u srijedu, 31. svibnja, od 16 do 22 sata. Sudjelovanje je besplatno, ali je potrebna rezervacija mjesta putem prijavnice na klub.infozona.hr.