Ovako Klub Zona grije u studenom!

25_10_2017  |  Autor: I.Z.  |  Foto: I.Z.
Ovako Klub Zona grije u studenom!

Nakon listopada, program Kluba Zona već se pomalo udomaćio u prostoru Chillton bara, a u studenom će ponuditi dovoljno dodatnih razloga da se zagrijete u podrumu kuće na Bačvicama, na adresi Jadranska 1.

Nakon listopada, program Kluba Zona već se pomalo udomaćio u prostoru Chillton bara, a u studenom će ponuditi dovoljno dodatnih razloga da se zagrijete u podrumu kuće na Bačvicama, na adresi Jadranska 1.

KLUB ZONA U STUDENOM

Biciklopopravljaonica / četvrtak, 2.11. / 17:00 - 20:00
Večer društvenih igara: Ajmo se igrat! / subota, 4.11. / 20:00 - 00:00
Književna čajanka: Pijanistica (Elfriede Jelinek)* / utorak, 7.11. / 19:00
Slobodni termin: Predstavljanje University of Worcester / četvrtak, 9.11. / 19:30
Radionica izrade dreamcatchera* / utorak, 14.11. / 17:00
Slobodni termin: Baku, očima izviđača / srijeda, 15.11. / 19:00
24-satno crtanje stripa* / subota, 18.11. / 12:00
Večer društvenih igara: Ajmo se igrat! / subota, 18.11. / 20:00 - 00:00
Književna čajanka* / utorak, 21.11. / 19:00
Sociološka večer / srijeda, 22.11. / 19:00
iTHEom u Zoni: Književna kritika - Vrijeme laži (Sibila Petlevski) / srijeda, 29.11. / 18:00

Sudjelovanje je na svim događanjima besplatno, ali za neka događanja (*) potrebna je rezervacija mjesta putem prijavnice dostupne na klub.infozona.hr.

Volonteri splitske biciklopopravljaonice ponovno će prvog četvrtak u mjesecu (2. studenog) besplatno uklanjati kvarove na biciklima, činiti ih funkcionalnijima i sigurnijima te prenositi svoje znanje o održavanju bicikala. Biciklopopravljaonica će se održati od 17 do 20 sati u bašti Chillton bara ili u hodniku, u slučaju lošeg vremena.

Od prve listopadske subote krenule su večeri modernih društvenih igara u organizaciji Udruge za fantastiku, igre i znanstvenu fantastiku F&ST. Večeri pod nazivom Ajmo se igrat! održavaju se svako dva tjedna, od 20 sati do ponoći, sve do kraja svibnja, uz tek poneku pauzu u prosincu i ožujku. Kao i prethodne dvije sezone, zainteresirani se mogu pridružiti drugim igračima, naučiti igrati novu igru ili donijeti svoju. U studenom se igre igraju 4. i 18. dana u mjesecu.

U listopad su započele i Književne čajanke, neformalni razgovori o unaprijed dogovorenim naslovima. Književne čajanke vode tri mlade profesorice jezika koje i pišu osvrte na književna djela za svoj blog Djevojke koje čitaju. Održavaju se svako dva tjedna, utorkom u 19 sati, a idući termini su 7. i 21. studenog. Za prvo druženje u studenom dogovorena je rasprava o Pijanistici autorice Elfriede Jelinek. Za sudjelovanje na Književnoj čajanci nije potrebno predznanje o književnoj kritici, ali je potrebna rezervacija mjesta na klub.infozona.hr.

Marija Stanojević u ovoj sezoni održat će čak pet jednodnevnih radionica u programu Kluba Zona, a u prvoj garantira pet sati druženja, kreativnosti i legendi o hvataču snova… Besplatna Radionica izrade dreamcatchera održat će se u utorak, 14. studenog, u 17 sati. Rezervacija mjesta je na klub.infozona.hr!

Slobodna srijeda trebao je biti jedan termin mjesečno na kojem će zainteresirani kroz jednosatno predavanje predstavljati svoja područja interesa - hobije, znanstvene teme, ideje, uspjehe, putovanja… Interes je toliki da naziv mijenjamo u Slobodni termin i u studenom nudimo dva događanja.

U četvrtak, 9. studenog, u 19:30 UniWorld Hrvatska dovodi predstavnike sveučilišta University of Worcester. Bit će to prilika za razgovor na engleskom jeziku o upisnim kriterijima na preddiplomski i diplomski studiju, iskustvima trenutnih studenata, mogućnostima financiranja školarina te prilikama za zaposlenje.

Lada Štefek vratila se puna dojmova iz Azerbajdžana u kojem je volontirala u pripremi i provedbi Svjetske skautske konferencije te je imala dovoljno vremena da obiđe, doživi i zavoli glavni grad, Baku. Predavanje Baku, očima izviđača održat će u srijedu, 15. studenog, u 19 sati.

Profesionalci, početnici i amateri u crtanju stripa ponovno imaju priliku sukobiti umor i kreativnost. Ovogodišnje 24-satno crtanje stripa počet će u subotu, 18. studenog, u 12 sati. Rezervacija mjesta je na klub.infozona.hr!

Predavanjem o važnosti socijalnih i komunikacijskih vještina u društvenom djelovanju Udruga Imaginacija u listopada je započela ciklus diskusija, predavanja i radionica pod nazivom Ti i ja, građani u kojem sudionici imaju priliku doprinijeti istraživanju o građanskom odgoju. Nova Sociološka večer održat će se u srijedu, 22. studenog, u 19 sati.

U studenom ponovno kreću događanja u organizaciji udruge iTHEom. Jednom mjesečno studenti filoloških smjerova Filozofskoga fakulteta u Splitu organizirat će dvosatna tematska druženja za studente svog fakulteta, ali i druge zainteresirane mlade. Organizirat će predavanja i slušaonice o glazbi i književnosti, rasprave o aktualnim društvenim pitanjima, književne kritike uz gostovanja fakultetskih profesora na kojima će ponuditi višu, akademsku razinu proučavanja književnih djela i druga slična događanja. Upravo će književna kritika djela Vrijeme laži (Sibila Petlevski) biti tema događanja koje će se održati u srijedu, 29. studenog, u 18 sati.