Klub Zona: Od ratova do blagdana

25_11_2017  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Božan Štambuk, arhiv
Klub Zona: Od ratova do blagdana

Program Kluba Zona u prosincu neće se u potpunosti prepustiti blagdanskom ugođaju. Radionica keramike privest će se kraju, a uz večeri društvenih igara i književne čajanke te prosinačku biciklopopravljaonicu tu je još druženja, edukacija i predavanja.

Program Kluba Zona u prosincu neće se u potpunosti prepustiti blagdanskom ugođaju. Radionica keramike ponedjeljkom u 18 privest će se kraju i osloboditi termin za radionicu pletenja koja kreće u siječnju, a uz večeri društvenih igara i književne čajanke te prosinačku biciklopopravljaonicu tu je još zabavnih druženja, korisnih edukacija i zanimljivih predavanja koje program Kluba Zona donosi u Chillton bar (Jadranska 1). Nikako ne bi trebalo propustiti ni novu izložbu u prostoru na Šperunu (Jerina 1).

KLUB ZONA U PROSINCU

Večer društvenih igara: Ajmo se igrat! / subota, 2.12. / 20:00
Književna čajanka: Orkanski visovi (E. Brontë)* / utorak, 5.12. / 19:00
Večer drabble priča / srijeda, 6.12. / 19:00
Biciklopopravljaonica / četvrtak, 7.12. / 17:00 - 20:00
Radionica: Blagdanski decoupage* / utorak, 12.12. / 17:00
Diskusija: Ne biti ok je ok / srijeda, 13.12. / 19:00
Istina o Siriji - Iz prve ruke / četvrtak, 14.12. / 19:00
Večer društvenih igara: Ajmo se igrat! / subota, 16.12. / 20:00
Književna čajanka* / utorak, 19.12. / 19:00
Povijesno-književni kviz: Divide et impera* / srijeda, 20.12. / 20:00
Izložba: Virtual insanity / četvrtak, 21.12. / 19:00 @Šperun
Stripaški kružok: Vinko Barić / četvrtak, 21.12. / 20:00
Speed faxing: Britanska sveučilišta / srijeda, 27.12. / 19:00

Sudjelovanje je na svim događanjima besplatno, ali za neka događanja (*) potrebna je rezervacija mjesta putem prijavnice dostupne na klub.infozona.hr. Više informacija dostupno je na Facebook stranici.


U prosincu će blagdani prekinuti niz večeri modernih društvenih igara - igrat će se samo 2. i 16. prosinca, a ritam igranja svako dva tjedna nastavit će se tek 13. siječnja. Zainteresirani se od 20 sati do ponoći mogu pridružiti drugim igračima, naučiti igrati novu igru ili donijeti svoju. Udruge za fantastiku, igre i znanstvenu fantastiku F&ST večeri modernih društvenih igara Ajmo se igrat! u programu Kluba Zona realizira već treću sezonu.

Za sudjelovanje na Književnoj čajanci nije potrebno predznanje o književnoj kritici, ali je potrebna rezervacija mjesta putem prijavnice na klub.infozona.hr. Neformalni razgovori o unaprijed dogovorenim naslovima održavaju se svako dva tjedna, utorkom u 19 sati, a vode ih tri mlade profesorice jezika koje i pišu osvrte na književna djela za svoj blog Djevojke koje čitaju. Prosinačka druženja održat će se 5. i 19. prosinca, a prvi naslov je Orkanski visovi (Emily Brontë).

U programu Kluba Zona prošle sezone održalo se ukupno sedam radionica pisanja drabblea, kratkih priča od 100 riječi. Najbolji radovi objedinjeni su u zbirci koja će se uz druženje i čitanje radova predstaviti na Večeri drabble priča, u srijedu, 6. prosinca, u 20 sati.

Prvim četvrtkom u mjesecu volonteri splitske biciklopopravljaonice besplatno uklanjaju kvarove na biciklima, čine ih funkcionalnijima i sigurnijima te prenose svoje znanje o održavanju bicikala. Posljednja ovogodišnja Biciklopopravljaonica održat će se 7. prosinca od 17 do 20 sati.

Na novoj jednodnevnoj radionici u programu Kluba Zona izrađivat će se blagdanski decoupage te će sudionici naučiti kako papirima i salvetama prigodno ukrasiti različite predmete. Radionica će se održati u utorak, 12. prosinca, u 17 sati, a rezervacija mjesta je putem prijavnice na klub.infozona.hr.

U prosincu će udruga iTHEom svoje mjesečno događanje u programu Kluba Zona ponovno posvetiti diskusiji o aktualnim temama. Na diskusiji Ne biti ok je ok, koja će održati u srijedu, 13. prosinca, u 19 sati, razgovarat će se o mentalnim poremećajima modernog doba i njihovoj vezi s kapitalizmom te tražiti odgovor na pitanje zašto su ti poremećaji društveni tabu.

Dubrovački student Orsat Juraj Spajić već duže vrijeme prati događanja u Siriji te je i posjetio ratom izmorene gradove Damascus, Homs i Aleppo. U četvrtak, 14. prosinca, u 19 sati osim o geopolitičkom stanju, na predavanju Istina o Siriji - Iz prve ruke pričat će i o kulturi i načinu života Sirije.

Udruga iTHEom i Udruga studenata povijesti Toma Arhiđakon za kvizomane spremaju izazov od čak 40 pitanja iz povijesti i književnosti kojih se ne bi posramili ni prestižni kvizovi. Povijesno-književni kviz Divide et impera održat će se u srijedu, 20. prosinca, u 20 sati. Natjecateljska ekipa ima njaviše četiri člana, a rezervacija mjesta je putem prijavnice na klub.infozona.hr!

Veselom blagdanskom raspoloženju u četvrtak, 21. prosinca, od 20 sati doprinijet će Stripaški kružok na kojem gostuje Vinko Barić. Osebujni akademski slikar, crtač stripova i glazbenik promovirat će reizdanje svog prvog albuma.

Blagdanski povratak britanskih splitskih studenata prilika je da svoja iskustva, dojmove i preporuke podijele sa potencijalnim britanskim studentima. Na šalicu čaja i razgovora o upisnim kriterijima, iskustvima, mogućnostima financiranja školarina te prilikama za zaposlenje studente će dovesti organizacija UniWorld Hrvatska. Speed faxing o britanskim sveučilištima održat će se u srijedu, 27. prosinca, u 19 sati.

Osim u Chillton baru program Kluba Zona u prosincu realizirat će se i u prostoru na Šperunu (Jerina 1). U četvrtak, 21. prosinca, u 19 sati otvorit će se izložba Virtual insanity. Na novoj izložbi u ciklusu Mladi izlažu svoje radove predstavit će maturanti foto odjela Škole likovnih umjetnosti. Izložba će biti otvorena do sredine siječnja iduće godine.