Klub Zona budi se iz zimskog sna!

11_03_2022  |  Autor: I.Z.  |  Foto: I.Z.
Klub Zona budi se iz zimskog sna!

Epidemiološka i financijska situacija ograničile su program Kluba Zona početkom godine, no sve je spremno za povratak edukacija, tematskih druženja i izložbi.

Epidemiološka i financijska situacija ograničile su program Kluba Zona početkom godine, no sve je spremno za povratak edukacija, tematskih druženja i izložbi. Rezervacija mjesta putem prijavnice na klubzona.net obavezna je za sva događanja osim otvaranje izložbi, a sudjelovanje je besplatno.

KLUB ZONA U OŽUJKU

Večer modernih društvenih igara: Ajmo se igrat! / subotom od 12.3. / 20:00 - 00:00
Kreativni petak: Nakit od tkanine i žice / petak, 18.3. / 18:00
Mala škola mentalnog zdravlja: Sreća / ponedjeljak, 21.3. / 17:00
Kava sa Savjetom mladih: Inicijative mladih / četvrtak, 24.3. / 18:00
Kreativni petak: Zajednički crtež / petak, 25.3. / 18:00
Mala škola mentalnog zdravlja: Anksioznost / ponedjeljak, 28.3. / 17:00
Književna čajanka: Sjena vjetra (C. Ruiz Zafón) / ponedjeljak, 28.3. / 20:00
Vege kuhinja: Pašticada / utorak, 29.3. / 18:00

Sudjelovanje je besplatno, ali je obavezna rezervacija mjesta putem prijavnice na klubzona.net.


Subotnje večeri modernih društvenih igara "Ajmo se igrat!" nastavljaju se 12. ožujka. Na druženje uz društvene igre, od 20 sati do ponoći, igrači mogu donijeti svoju igru ili besplatno posuditi i naučiti igrati novu igru iz ponude koju osigurava Udruga za fantastiku, igre i znanstvenu fantastiku F&ST. ŠK Student će subotnja Šahovska popodneva zbog obaveza u šahovskoj ligi nastaviti tek 23. travnja, od 17 do 20 sati.

Od 18. ožujka petkom se ponovno održava Kreativni petak, serija druženja uz kreativni zadatak. Niz jednodnevnih kreativnih radionica odličan su povod za druženje, a osim kave, čaja i dobrog društva, osiguran je i sav potreban pribor i materijal. U ožujku je povod prvog druženja izrada nakita od tkanine i žica, a drugog neobično crtanje zajedničkog crteža.

Depresivnost, anksioznost, društvene mreže, gubici i sreća bit će teme Male škole mentalnog zdravlja, ciklusa trosatnih radionica koje će Društvo psihologa u Splitu održavati ponedjeljkom u 17 sati, od 21 ožujka. Ovo je prilika za informiranje i educiranje o mentalnom zdravlju koje se često doživljava samo kao odsustvo psihičkih poremećaja. Psihologinja Anamarija Lončar će 21. ožujka na radionici Kako biti sretan otkriti načine postizanje sreće te objasniti što je sreća i što nas čini sretnima. Tjedan dana kasnije, 28. ožujka, o anksioznosti te simptomima i metodama nošenja, na radionici Kako prepoznati i prebroditi anksioznost govorit će psihologinje Suzana Žužul i Lara Buljan Gudelj.

Kave sa Savjetom mladih održavaju se četvrtim četvrtkom u mjesecu te svaki mjesec članovi Savjeta mladih Grada Splita pripreme novu temu, pozovu relevantne sugovornike te svim zainteresiranima daju priliku za razmjenu informacija i stavova. U ožujku je tema - inicijative mladih. Zainteresirani će 24. ožujka potražiti odgovore na pitanja postoje li u Splitu inicijative mladih, mogu li mladi u Splitu biti proaktivniji i kako ih Grad može motivirati i podržati. Bit će to prilika i za saznati više informacija o načinima financiranja formalnih i neformalnih inicijativa.

Književne čajanke, neformalna druženja uz čaj i razgovore o pročitanim knjigama, nisu opterećena dinamikom pa sudionici sami biraju naslove i određuju koji ponedjeljak će biti dan njihovog susreta. Rado za stol primaju sve koji su spremni za nove književne spoznaje, bez obzira na znanje o književnoj kritici. Tema druženja koje će se održati 28. ožujka u 20 sati je bestseler Sjena vjetra (C. Ruiz Zafón).

Recepti veganske kuhinje, pa ni ova radionica, nisu nužno namijenjeni samo veganima, već i osobama koje zbog primjerice zdravstvenih razloga ne smiju konzumirati proizvode životinjskog podrijetla ili samo žele obogatiti svoje jelovnike. Voditeljica vege radionice je Ivana Surjan Mitrović koja brojne recepte objavljuje i na svom YouTube kanalu Mama Veganka, a ususret uskršnjim ručkovima, u utorak, 29. ožujka, objasnit će kako se priprema vege pašticada.

Kluba Zona je i na Facebooku i Instagramu!