Pletenje, igre, izložbe i bilje

02_10_2021  |  Autor: I.Z.  |  Foto: I.Z.
Pletenje, igre, izložbe i bilje

Nakon otvaranja sezone u rujnu, u Klubu Zona se u listopadu mladima nudi još više prilika za kvalitetno provođenje slobodnog vremena.

Nakon otvaranja sezone u rujnu, u Klubu Zona se u listopadu mladima nudi još više prilika za kvalitetno provođenje slobodnog vremena. Sudjelovanje na svim događanjima je i dalje u potpunosti besplatno, ali je za sva događanja, osim otvaranja izložbi, obavezna rezervacija mjesta putem prijavnice na klubzona.net.

KLUB ZONA U LISTOPADU

Večer modernih društvenih igara: Ajmo se igrat! / subotom, 20:00 - 00:00
Književna čajanka / ponedjeljkom, 20:00
Izložba Mihaele Erceg: #366aroundthesun / od utorka, 5.10. / 19:00
Biciklopopravljaonica / srijeda, 6.10. / 17:00 - 20:00
Radionica ljekovitog bilja / od petka, 8.10. / 17:00
Šahovsko popodne / subote, 9. i 13.10. / 17:00 - 19:00
Time to Move: Adventures in Berlin (Escape room) / utorak, 12.10. / 18:00
Otvaranje izložbe Antona Davidovića / utorak, 19.10. / 19:00
Radionica pletenja / od srijede, 20.10. / 18:00

Drugi listopadski vikend rezerviran je za izlet i Radionicu ljekovitog bilja, no prvi dan trodnevne radionice održat će u petak, 8. listopada, u 17 sati u Klubu Zona. Kroz teorijski dio na predavanju i praktični dio u prirodi polaznici će upoznati biljke te se educirati o njihovom prepoznavanju i korištenju.

Za hit jeseni sigurno konkurira i Radionica pletenja koja će se održati krajem mjeseca. Plest će se desetak dana, svakim danom osim vikendom, od 18 sati, a prvi dan radionice je u srijedu, 20. listopada. Polaznice i polaznici će se uz osiguran materijal i kroz praktični rad upoznati s vunom kao materijalom, priborom i osnovama pletenja. Ovisno o svojim preferencijama i vještinama izradit će šal, kapu ili rukavice.

Biciklopopravljaonica se ponovno održava prvom srijedom u mjesecu, od 17 do 20 sati. Nakon više od godine dana rada u epidemiološki prilagođenim uvjetima, kada su zainteresirani morali prepustiti bicikl volonterima, u novoj sezoni ponovno će učiti kako popravke i održavanje mogu obavljati sami. Na raspolaganju će im biti alat, a volonteri Biciklopopravljaonice pomagat će im u popravcima, educirati ih i savjetovati kako bicikl učiniti funkcionalnijim i sigurnijim.

U utorak, 12. listopada, u 18 sati prvi put će se u Splitu zaigrati Adventures in Berlin. Riječ je o igri inspiriranoj escape room igrama u kojoj igrači putem online sučelja surađuju u rješavanju zagonetki i izazova te traže nestalu baku. Igra se promovira u sklopu Time to Move kampanje koja je usmjerena na informiranje o projektima u inozemstvu i mogućnostima za mobilnost pa će osim slave i zabave, pobjednici dobiti i prigodne nagrade.

U rujnu je počela šesta sezona Književnih čajanki. Na prvom listopadskom književnom druženju, 4. listopada, sa Djevojkama koje čitaju diskutirat će se o Deset malih crnaca (Agathe Christie). Sudionici će odrediti koji je idući naslov idealan za diskusiju i koji je ponedjeljak povoljan za novo druženje od 20 sati.

U listopadu se otvaraju i dvije nove izložbe u ciklusu izložbi autora mlađe generacije Mladi izlažu. U utorak, 5. listopada, u 19 sati nagrađivana autorica Mihaela Erceg predstavit će odabrane radove iz projekta #366aroundthesun. Dva tjedna kasnije, 19. listopada u 19 sati, izložbu će otvoriti mladi akademski slikar Anton Davidović.

Večeri modernih društvenih igara Ajmo se igrat! nastavljaju se održavati svake subote od 20 sati do ponoći, a svako drugu subotu (9. i 13. listopada) od 17 do 19 sati održava se Šahovsko popodne. Udruga za fantastiku, igre i znanstvenu fantastiku F&ST osigurava bogatu kolekciju modernih društvenih igara, a ŠK Student suparnike za šahovske mečeve i sugovornike za šahovske diskusije.