Kluba Zona je i dalje odličan izbor

04_01_2019  |  Autor: I.Z.  |  Foto: I.Z.
Kluba Zona je i dalje odličan izbor

Zbog planiranih radova u prostoru, u siječnju će u Klubu Zona na Šperunu biti par događanja manje nego prethodnih mjeseci, ali i dalje će Klub Zona biti odličan izbor za druženje, informiranje i educiranje.

U 365 dana 2018. godine u Klubu Zona realizirano je više od 430 sati besplatnog programa za kvalitetno provođenje slobodnog vremena mladih. Više od 40 suradnika realiziralo je u 194 termina više od 60 različitih edukacija, izložbi, predavanja i tematskih druženja. Zbog planiranih radova u prostoru, u siječnju će u Klubu Zona na Šperunu biti par događanja manje nego prethodnih mjeseci, ali i dalje će Klub Zona biti odličan izbor za druženje, informiranje i educiranje.

KLUB ZONA U SIJEČNJU

Biciklopopravljaonica / subota, 5.1. / 17:00 - 20:00
Šah u Zoni / ponedjeljak, 7.1. / 20:00
Književna čajanka / utorak, 8.1. / 20:00
Večer modernih društvenih igara: Ajmo se igrat! / subota, 12.1. / 20:00 - 00:00
Kutak za učenje / od 14.1.
Edukacija: Erasmus+ projekti - od prijave do provedbe* / četvrtak, 17.1. / 10:00 - 14:00
Radionica izrade svijeća* / petak, 18.1. / 18:00
Šah u Zoni / ponedjeljak, 21.1. / 20:00
Književna čajanka / utorak, 22.1. / 20:00
Radionica financijske pismenosti* / četvrtak, 24.1. / 18:00
Izložba učenika Centra za autizam / petak, 25.1. / 19:00
The Split Mind književna večer / petak, 25.1. / 20:00
Večer modernih društvenih igara: Ajmo se igrat! / subota, 26.1. / 20:00 - 00:00
Prigovori potrošača i načini rješavanja / četvrtak, 31.1. / 18:00

Za događanja s * potrebna je rezervacija mjesta putem prijavnice na klubzona.net.

Prva subota u mjesecu, od 17 do 20 sati, u Klubu Zona je rezervirana za Biciklopopravljaonicu. Prilika za siječanjski besplatni popravak bicikla, učenje, druženje te rezimiranje blagdanskih događanja je 5. siječnja. Volonteri splitske biciklopopravljaonice uklanjaju kvarove na biciklima, čine ih funkcionalnijima i sigurnijima te prenose svoje znanje o održavanju bicikala.

Nakon kratke blagdanske pauze nastavljaju se druženje šahista i onih koji će to tek postati. Šahovski klub Student Šah u Zoni organizira svako 14 dana, a godinu počinje s druženjima 7. i 21. siječnja u 20 sati. Iskusni šahisti rado prenose znanje ili prihvaćaju poziv na dvoboj.

Za druženje na Književnim čajankama nije nužno ni piti čaj ni imati znanje o književnoj kritici, jedino je važno voljeti rasprave o pročitanim književnim djelima. Na prvo ovogodišnje druženje Djevojke koje čitaju pozivaju u utorak, 8. siječnja, a tema rasprave bit će djelo Žena u kabini 10 autorice Ruth Ware. Ritam održavanja idućih druženja nastavlja se svako 14 dana pa će se drugo siječanjsko druženje održati 22. siječnja.

Povod za druženje u dugim zimskim noćima mogu biti i najpopularnije večeri društvenih igara u Dalmaciji. U Klubu Zona održavaju se svako dva tjedna pa će se održati i 12. i 26. siječnja, od 20 sati do ponoći. Udruga za fantastiku, igre i znanstvenu fantastiku F&ST na Večeri modernih društvenih igara Ajmo se igrat! donosi svoju bogatu kolekciju igara, a igrači mogu i donijeti svoju igru te doći sami ili u društvu.

Ususret sezoni ispitnih rokova, ponovno će se od 14. siječnja u Klubu Zona oformiti Kutak za učenje. Sve je više studenata koji svoju idealnu radnu atmosferu pronalaze u klimatiziranom prostoru Kluba Zona i vide prednost u blizini Rive i Marjana pa se preporuča porukom na Facebook stranici prethodno provjeriti raspoloživost prostora.

Culture Hub Croatia u Klubu Zona organizira četverosatnu edukaciju o izradi projektnih prijedloga u sklopu programa Erasmus+ u području mladih. Kroz teoriju i praktičan rad na samoj prijavnici, sudionici će se upoznati s osnovnim informacijama o programu Erasmus+ i primjerima dobre prakse. Riječ je o edukaciji Erasmus+ projekti - od prijave do provedbe koja je odgođena u prosincu pa će se održati u novom terminu - u četvrtak, 17. siječnja, od 10 do 14 sati. Sudjelovanje je besplatno, ali je potrebna rezervacija mjesta putem prijavnice na klubzona.net.

U petak, 18. siječnja, u 18 sati u Klubu Zona Lovorka Radun održava reprizu Radionice izrade svijeća. Sudionici radionice naučit će kako samostalno izraditi svijeću, obojati vosak, ali i dodati mirise i reciklirati stare svijeće i tako stvoriti korisnu dekoraciju u domu. Sudjelovanje je besplatno, uz osiguran materijal, a rezervacije su na klubzona.net.

Udruga Franak održat će besplatnu trosatnu radionicu o osnovama financijske pismenosti. Sudionici će steći nužna znanja za komuniciranje s bankama, osiguravajućim društvima i telekomunikacijskim operaterima. Radionica financijske pismenosti održat će se u četvrtak, 24. siječnja, u 18 sati, a za sudjelovanje je potrebna rezervacija mjesta putem prijavnice na klubzona.net.

Grupna izložba fotografija i plakata učenika Škole likovnih umjetnosti otvorena u prosincu prošle godine bit će u Klubu Zona gotovo do kraja siječnja. Ciklus izložbi autora mlađe generacije - Mladi izlažu - nastavlja se otvaranjem izložbe učenika Centra za autizam, u petak 25. siječnja, u 19 sati. Ivan Žižić, Gabi Jonjić, Jere Runjić, Ranko Martinić i Jelena Jurilj predstavit će se crtačkim intervencijama na mrlju. Radovi će omogućiti uvid u njihove osobnosti i specifičnosti razmišljanja te pokazati važnost likovnog izražavanja kod osoba s poremećajima u razvoju iz spektra autizma.

Nova The Split Mind književna večer, posljednjeg petka u mjesecu u 20 sati, nastavit će niz u kojem su već održana promocije zbirke mladog pjesnika i novog broja studentskog časopisa The Split Mind te književni kviz. Prva TSM književna večer u novoj godini održat će se 25. siječnja.

Nezadovoljstvo kupljenim mobitelom, dobivenom uslugom interneta, računom za vodu ili naplaćenim cjelodnevnim parkingom tek su neki od primjera kada se može uputiti prigovor potrošača. Kome, kako i kada ga uputiti te kakva su iskustva u rješavanju prigovora i koji su daljnji koraci možete saznati na još jednom gostovanju udruge Dalmatinski potrošač. Predavanje Prigovori potrošača i načini rješavanja održat će se u četvrtak, 31.siječnja, u 18 sati u Klubu Zona.