Klub Zona gostuje na EgoFree!

26_04_2017  |  Autor: I.Z.  |  Foto: I.Z.
Klub Zona gostuje na EgoFree!

Kroz tri dana EgoFree festivala ponovit će se odabrane radionice aktualne sezone Kluba Zona - radionica reciklaže odjeće, graffiti - street art radionica te radionica keramike, a gostovat će i Biciklopopravljaonica.

Kroz tri dana EgoFree festivala ponovit će se odabrane radionice aktualne sezone Kluba Zona - radionica reciklaže odjeće, graffiti - street art radionica te radionica keramike, a gostovat će i Biciklopopravljaonica. Sudjelovanje na radionicama je besplatno, uz osiguran materijal, ali preporuča se rezervacija mjesta putem prijavnice dostupne na klub.infozona.hr.

Radionica keramike / subota, 29.4. / 12:00
Biciklopopravljaonica / subota, 29.4. / 12:00 - 16:00
Graffiti - street art radionica / nedjelja, 30.4. / 12:00
Radionica reciklaže odjeće / ponedjeljak, 1.5. / 12:00


Već dvije godine zaredom u Klubu Zona održala se višemjesečna radionica keramike na kojoj su zainteresirani kroz praksu učili izrađivati uporabne i dekorativne predmete u različitim tehnikama. U subotu, 29. travnja, na trosatnoj radionici na EgoFree festivalu polaznici će od podne imati priliku upoznati glinu i raditi u jednoj od tehnika. Radionicu će i ovog puta realizirati ArtistVito.

Od jeseni splitska Biciklopopravljaonica svake prve subote u mjesecu gostuje u Klubu Zona, no svibanjsku prvu subotu zamijenit će travanjskom subotom na EgoFree festivalu. Na Turskoj kuli će od 12 do 16 sati besplatno uklanjati kvarove na biciklima, činiti ih funkcionalnijima i sigurnijima te prenositi svoje znanje o održavanju bicikala. Koncept biciklopopravljaonice ne predviđa da se bicikl ostavi na popravku, nego da se uz volontere nauči samostalno napraviti manje popravke na biciklu. Zainteresirani se mogu i pridružiti volonterima u radu i pomaganju drugima.

U Klubu Zona prethodnih se godina održalo nekoliko radionica o uličnoj umjetnosti na kojima su polaznici učili o povijesti grafita i street arta, prebacivanju ideja na papir te o osnovama dizajniranja street arta. Završni dan ovogodišnje višednevne Graffiti - street art radionice (dovršavanje radova i intervencije u prostoru) održat će se na EgoFree festivalu. Zainteresirani će u nedjelju, 30. svibnja, od podne na Turskoj kuli moći dobiti kratak uvid u kreativni svijet ulične umjetnosti. Voditelj radionice je Ivan Svaguša, akademski slikar koji već više od šest godina u Klubu Zona vodi radionice stripa, a ovo je treća godina za redom da prenosi i svoja bogata znanja iz područja ulične umjetnost.

Posljednjeg festivalskog dana, u trosatnoj radionici reciklaže odjeće, polaznici će od podne kroz praktičan rad učiti kako mogu iskoristiti staru odjeću te napraviti funkcionalne i atraktivne odjevne predmete. Marija Stanojević već je u ožujku u Klubu Zona održala istu radionicu i polaznicama otkrila neke od brojnih mogućnosti reciklaže.

EgoFree Festival ponovno će okupiti ljude željne plesa, učenja, kreativnosti, igranja, druženja i zabave

Drugo izdanje EgoFree Festivala održat će se od 29. travnja do 1. svibnja te će ponovno na livadama i u šumarcima Turske kule okupiti ljude željne plesa, učenja, kreativnosti, igranja, druženja i zabave. Ulaz na festival je besplatan, a kroz nagradnu igru prikupljat će se sredstva za Udrugu za inkluziju Lastavice.

Glavno ime glazbenog programa su The Bambi Molesters koji će koncert održati prvi dan festivala, a kroz tri festivalska dana u šumi će nastupiti četrdesetak glazbenika iz regije koji će prezentirati cijeli niz žanrova, od rocka do tech-housea. Tako će se na prvomajskoj proslavi posljednjeg dana festivala, uz besplatan roštilj, slušati evergreen hitovi koje će birati DJ Duple iz Izgubljene generacije. Uz Zaboravljene igre (franje, laštik i čepaljke), bit će to dan za pravi obiteljski izlet.

Prva dva dana festivala na štandovima će izlagati više od 20 afirmiranih i neafimiranih autora odjeće i drugih rukotvorina, a bogatom dnevnom programu će, osim gostovanja Kluba Zona, doprinijeti i žongliranje i ples na svili, škola joge u prirodi, zumba za djecu i druga događanja. Sva tri dana program započinje u podne, a u subotu i nedjelju nakon ponoći seli se u Judino drvo.