Doza kreativnosti i druženja

02_11_2021  |  Autor: I.Z.  |  Foto: I.Z.
Doza kreativnosti i druženja

U listopadu se u Klubu Zona plelo, učilo o ljekovitom bilju, družilo uz šah i moderne društvene igre, otvarala nove izložbe mladih autora, popravljalo bicikle i raspravljalo o književnim djelima. Slično će se nastaviti i do kraja godine...

U listopadu se u Klubu Zona plelo, učilo o ljekovitom bilju, družilo uz šah i moderne društvene igre, otvarala nove izložbe mladih autora, popravljalo bicikle i raspravljalo o književnim djelima. Slično će se nastaviti i do kraja godine - uz nove besplatne radionice, izložbe i tematska druženja. Za sva događanja, osim otvaranja izložbi, obavezna je rezervacija mjesta putem prijavnice na klubzona.net.

KLUB ZONA U STUDENOM

Biciklopopravljaonica / srijeda, 3.11. / 17:00 - 20:00
Šahovsko popodne / subote, 6. i 20.11. / 17:00
Večer modernih društvenih igara / subotom / 20:00 - 00:00
Književna čajanka / ponedjeljkom / 20:00
Otvaranje izložbe Božana Štambuka / utorak, 9.11. / 19:00
Otvaranje izložbe Ive Martinović / utorak, 16.11. / 19:00
Kaligrafija srijedom / srijedom, od 17.11. / 18:00
Kreativni petak: Dekoriranje staklenki konopom / petak, 19.11. / 18:00
Kava sa Savjetom mladih: Savjet mladih Grada Splita / četvrtak, 25.11. / 18:00
Kreativni petak: Dekoriranje staklenki bojom / petak, 26.11. / 18:00

Za sva događanja, osim otvaranja izložbi, obavezna je rezervacija mjesta putem prijavnice na klubzona.net.

Šesti ciklus izložbi autora mlađe generacije Mladi izlažu nastavlja se već 9. studenog, otvaranjem izložbe astrofotografije Božana Štambuka, a neće završiti ni otvaranjem dvotjedne izložbe Ive Martinović u utorak, 16. studenog. Obje izložbe otvaraju se u 19 sati i mogu se pogledati od ponedjeljka do petka od 17 do 21 sat.

Duge kasnojesenske i zimske noći bit će lakše kratiti serijom jednodnevnih kreativnih radionica srijedom i petkom u 18 sati. Osim čaja i dobrog društva, bit će osiguran i sav potreban pribor i materijal. Od 17. studenog srijedom će se održavati Kaligrafija srijedom, a prvi Kreativni petak održat će se 19. studenog uz dekoriranje staklenki konopom. Niz kreativnih druženja petkom nastavit će se 26. studenog kada će povod druženju biti dekoriranje staklenki bojama. Ovom nizu kreativnih radionica u prosincu će se pridružiti i Radionice keramike koje će se održavati od 6. do 10. prosinca od 18 sati.

Od studenog će se četvrtim četvrtkom u mjesecu od 18 sati održavati Kave sa Savjetom mladih. Svaki mjesec članovi Savjeta mladih Grada Splita pripremit će novu temu, pozvati relevantne sugovornike te svim zainteresiranima dati priliku za razmjenu informacija i stavova. U četvrtak, 25. studenog, tako će gradski Savjet mladih predstavit svoj program rada za 2022. godinu i sa zainteresiranima prodiskutirati o aktualnostima i možda otvoriti nove teme interesa ovog savjetodavnog tijela Gradskog vijeća.

Subotama, od 20 sati do ponoći, nastavljaju se održavati Večeri modernih društvenih igara Ajmo se igrat!, a svake druge subote (6. i 20. studenog) od 17 sati održava se Šahovsko popodne. Udruga za fantastiku, igre i znanstvenu fantastiku F&ST osigurava bogatu kolekciju modernih društvenih igara, a ŠK Student suparnike za šahovske mečeve i sugovornike za šahovske diskusije. Gotovo svaki ponedjeljak od 20 sati održava se Književna čajanka. Na prvom druženju u studenom, 8. studenog, sa Djevojkama koje čitaju diskutirat će se o djelu Misery (Stephen King). Sudionici će odrediti koji je idući naslov idealan za diskusiju i koji je ponedjeljak povoljan za novo druženje.

Termini Biciklopopravljaonice prvom srijedom u mjesecu, od 17 do 20 sati, vrlo brzo se popune pa se već pune termini u prosincu. Nakon dolaska u dogovorenom terminu, zainteresiranima je na raspolaganju alat, ali i volonteri Biciklopopravljaonice koji pomažu u popravcima, prenose znanje i savjetuju kako bicikl učiniti funkcionalnijim i sigurnijim.