Biciklopopravljaonica pa Sajam

05_06_2022  |  Autor: I.Z.  |  Foto: I.Z.
Biciklopopravljaonica pa Sajam

U Klubu Zona će se prvim utorkom u mjesecu održavati Sajam razmjene korištenih predmeta. Dan ranije, prvim ponedjeljkom u mjesecu, nastavljaju se održavati Biciklopopravljaonice.

Od 7. lipnja u Klubu Zona će se prvim utorkom u mjesecu, od 17 do 20 sati, održavati Sajam razmjene korištenih predmeta. Svi zainteresirani slobodni su donijeti do pet predmeta koje su spremni zamijeniti s drugim predmetima te bez obaveza pogledati ponudu.

- Ovakvim događajem želimo promicati svijest o smanjenju nastanka otpada, a prethodna pozitivna iskustva sa sajmovima razmjene održanima u Trogiru i OŠ Skalice ohrabrila su nas u ideji da ovakva praksa zaživi i u Klubu Zona, na Šperunu. Osim prilike za razmjenu, ovo je prilika i da se u neformalnom razgovoru s volonterima informirate o programu Europske snage solidarnosti koji im je omogućio višemjesečni dolazak u Split - objasnila je Lina Vuletić iz Udruge za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce.

Dan ranije, prvim ponedjeljkom u mjesecu u 17 sati, nastavljaju se održavati Biciklopopravljaonice. Svi zainteresirani mogu uz mentora učiti uklanjati kvarove na biciklu i popravljati svoj ili tuđi bicikl te tako stjecati nova znanja i doprinositi zdravom i održivom prijevozu.