20-ak razloga za dolazak u Zonu

30_11_2021  |  Autor: I.Z.  |  Foto: I.Z.
20-ak razloga za dolazak u Zonu

Ovogodišnja realizacija skoro 300 sati besplatnog programa u klubu za mlade Klub Zona započela je tek u rujnu, no još jedna neobična godina završit će sa 92 termina izložbi, radionica i tematskih druženja.

Zbog epidemioloških mjera, ovogodišnja realizacija skoro 300 sati besplatnog programa u klubu za mlade Klub Zona započela je tek u rujnu, no još jedna neobična godina završit će sa 92 termina izložbi, radionica i tematskih druženja. Za 20-ak prosinačkih događanja, osim otvaranja izložbi, obavezna je rezervacija mjesta putem prijavnice na klubzona.net.

KLUB ZONA U PROSINCU

Biciklopopravljaonica / srijeda, 1.12. / 17:00 - 20:00
Kaligrafija srijedom / srijedom / 18:00
Otvaranje izložbe Maka Hubjera / četvrtak, 2.12. / 19:00
Kreativni petak: Papirnati anđeli / petak, 3.12. / 18:00
Šahovsko popodne / subote, 4. i 18.12. / 17:00
Večeri modernih društvenih igara / subotom do 18.12. / 20:00 - 00:00
Književne čajanke / ponedjeljkom / 20:00
Radionice keramike / pon. - čet., 6. - 9.12. / 18:00
Kreativni petak: Radionica keramike / petak, 10.12. / 18:00
Otvaranje izložbe Filipa Čulića / utorak, 14.12. / 19:00
Predavanje: Zaštita okoliša i gospodarenje otpadom / srijeda, 15.12. / 18:00
Kreativni petak: Božićni ukrasi / petak, 17.12. / 18:00
Kava sa Savjetom mladih: Natječaj za udruge za mlade / četvrtak, 23.12. / 18:00

Za sva događanja, osim otvaranja izložbi, obavezna je rezervacija mjesta putem prijavnice na klubzona.net.

Posljednje ovogodišnje događanje u Klubu Zona bit će Kava sa Savjetom mladih, u četvrtak, 23. prosinca, u 18 sati, a tema razgovora bit će natječaj Grada Splita za udruge mladih za mlade. Riječ je o drugom u nizu druženja sa članovima Savjeta mladih Grada Splita, koje se održava četvrtim četvrtkom u mjesecu, i svaki mjesec nudi priliku za razmjenu informacija i stavova o novoj temi.

U ponudi raznolikih prosinačkih događanja bit će i prilika za informiranje o recikliranju, oporabi i zbrinjavanju otpada. Predavanje "Zaštita okoliša i gospodarenje otpadom" u srijedu, 15. prosinca, u 18 sati u Klub Zona dovode Centar za kulturu i cjeloživotno obrazovanje Zlatna vrata i Udruga Mi.

Posljednji postav šestog ciklusa izložbi autora mlađe generacije "Mladi izlažu" bit će dizajnerski radovi Filipa Čulića, a prethodno će se u Klubu Zona predstaviti i Mak Hubjer, mladi vizualni umjetnik i performer. Otvaranje izložbe Maka Hubjera je u četvrtak, 2. prosinca, u 19 sati, a otvaranje dvotjedne izložbe Filipa Čulića u utorak, 14. prosinca, u 19 sati.

U rujnu započeta serija druženja uz kreativni zadatak nastavit će se i u prosincu, srijedom i petkom u 18 sati. Kaligrafija srijedom reprizirat će se dok god ima interesa. Kreativni petak će na kratku blagdansku pauzu tek od 17. prosinca, nakon druženja uz izradu božićnih ukrasa. Prethodno će se 3. prosinca izrađivati papirnati anđeli, a 10. prosinca keramički predmeti. U istom tjednu održat će se i višednevna Radionica keramike, od ponedjeljka do četvrtak, od 6. do 9. prosinca, svaki dan u 18 sati.

Nakon subote, 18. prosinca, na blagdansku pauzu će i Večeri modernih društveni igara "Ajmo se igrat!" koje se održavaju svake subote od 20 sati do ponoći. Prije modernih društvenih igara, 4. i 18. prosinca, u uhodanom ritmu svako dvije subote, od 17 sati održat će se i Šahovsko popodne. Udruga za fantastiku, igre i znanstvenu fantastiku F&ST osigurava bogatu kolekciju modernih društvenih igara, a ŠK Student suparnike za šahovske mečeve i sugovornike za šahovske diskusije.

Ekipa na Književnim čajankama sama određuje ritam susreta ponedjeljkom u 20 sati, a prvi prosinački susret zakazali su 6. prosinca, uz razgovor o "Devet prinčeva u Amberu" autora Rogera Zelaznya. Za stol rado primaju nove sugovornike, a svaki idući naslov i termin druženja saznaju svi koji se prijave putem prijavnice klubzona.net.

Za popularnu Biciklopopravljaonicu, na kojoj volonteri prvom srijedom u mjesecu pomažu u popravcima, prenose znanje i savjetuju kako bicikl učiniti funkcionalnijim i sigurnijim, do daljnjega se neće primati nove rezervacije termina.