11×14 u Kino klubu Split

06_11_2019  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Kino klub Split
11×14 u Kino klubu Split

Uvodnu riječ će održati Tanja Vrvilo, a program najavljuje trinaesto izdanje Mutacija – Festivala nevidljivog filma u produkciji umjetničke organizacije Film-protufilm i odvija se u suradnji s Filmskim muzejom u Beču.

U nedjelju, 10.11.2019 s početkom u 20h u prostorijama Kino kluba Split bit će prikazan film 11×14 Jamesa Benninga iz 1976., njegov rani dugometražni eksperimentalni film koji ga je etablirao kao pripadnika pokreta Novi narativ (New Narrative movement). U filmu kombinira isječke osobnih priča s formalističkim analizama slike, zvuka i narativa, posebnu pažnju obraćajući na svjetlo, kolorit, kompoziciju i pejzaž. 11×14 spada u centralna avangardna ostvarenja 70-ih godina u Americi. Jonathan Rosenbaum o filmu je napisao: - Uvijek elegantni snimci (od kojih neki traju čak i do 11 minuta), često su zagonetni, grafički, dirljivi, škakljivi, nestvarni, očaravajuće spori i/ili evokativni.

Uvodnu riječ će održati Tanja Vrvilo, a program najavljuje trinaesto izdanje Mutacija – Festivala nevidljivog filma u produkciji umjetničke organizacije Film-protufilm i odvija se u suradnji s Filmskim muzejom u Beču. Ulaz je slobodan i svi su dobrodošli!

11 x 14 je snimljen na 16-mm vrpci, a restaurirali su ga Austrijski Filmski muzej iz Beča i Arsenal – Institut za film i video umjetnost iz Berlina. Film prikazujemo u suradnji s Jamesom Benningom i Austrijskim Filmskim muzejom.