Even When I Fall u Kinoteci

30_10_2019  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Even when I fail, film still
Even When I Fall u Kinoteci

Ovaj intimni, prelijepi film koristi vizualnu snagu cirkusa da pruži jedinstvenu perspektivu složenog svijeta trgovine ženama.

U sklopu programa Kino Cirkus u Kinoteci Zlatna vrata će se u srijedu, 30. listopada u 17:30 prikazati međunarodno nagrađivani dokumentarni film Even When I Fall engleskih redateljica Sky Neal i Kate McLarnon.

Tinejdžerice Sheetal i Saraswoti upoznale su se u utočištu u Katmanduu, gdje su dovedene iz indijskog cirkusa kojem su bile prodane kao djeca.
Sheetal i Saraswoti preživjele su trgovinu djecom, ali kakva je budućnost ovih mladih žena koje se vraćaju kući u Nepal, u dom kojeg se jedva sjećaju?
Even When I Fall više od 6 godina prati život Sheetal i Saraswoti - od ponovnog prihvaćanja očaravajućih cirkuskih vještina kojima vladaju do pokretanja prvog i jedinog suvremenog nepalskog cirkusa. Zajedno s još 11 preživjelih mladih žena, osnivaju Circus Kathmandu, osiguravajući sebi sredstva za život i istovremeno radeći na obrazovanju i pomicanju stigme sa žrtvama trgovanja ljudima.
Ovaj intimni, prelijepi film koristi vizualnu snagu cirkusa da pruži jedinstvenu perspektivu složenog svijeta trgovine ženama.
Ulaz je besplatan, a film se prikazuje s engleskim podnaslovima.

Kino Cirkus edukativni je filmski program splitskog suvremenog cirkuskog kolektiva ROOM 100 uz koji publika može proširiti svoja znanja o slojevitosti cirkuske umjetnosti, njenom značaju, povijesti i razvoju.