Budi 100. na Književnom klubu

06_05_2016  |  Autor: I.Z.  |  Foto: I.Z.
Budi 100. na Književnom klubu

Teme razgovora posljednjeg druženja Književnog kluba bit će - Kiklop i Preobraženja. Također, udruga iTHEom predstavit će projekt u kojem kroz kratka videa obrađuje naslove s državne mature.

Posljednje druženje Književnog kluba u Info zoni u ovoj školskoj godini održat će se u utorak, 10. svibnja u 19:30. Teme razgovora bit će - Kiklop Ranka Marinkovića te Preobraženja Antuna Branka Šimića. Također, udruga iTHEom predstavit će svoj projekt u kojem kroz kratka videa obrađuje naslove s državne mature.

>> Pročitaj najavu mjesečnog programa u svibnju
>> Posjeti klub.infozona.hr
>> Prati informacije i potvrdi dolazak na Facebooku


Druženja Književnog kluba u Info zoni započela su u listopadu prošle godine te je gotovo stotinu srednjoškolaca iskoristilo priliku lakše razumjeti ili na nov način doživjeti naslove s državne mature. Voditeljica kluba je Irena Delonga Nešić, profesorica hrvatskog i engleskog jezika i književnosti.

Potrebu da se srednjoškolcima ponudi više korisnog sadržaja u pripremi za državnu maturu prepoznala je i udruga iTHEom koja okuplja studente filoloških smjerova Filozofskog fakulteta u Splitu. U travnju su počeli s realizacijom kratkih videa koji na atraktivan način, kombinirajući zabavno i edukativno, gledatelje upoznaju s književnim djelima. Posebnost je što, uz biografiju pisca i komentar samog djela, gledatelji imaju priliku pogledati i prigodni skeč. Druženje književnog kluba iskoristit će za predstavljanje svog projekta, ali i za poziv novim suradnicima.

Aktivnost se realizira u sklopu programa Klub za mlade Zona koji financira Ministarstvo socijalne politike i mladih.