Grudom na Keruma

07_02_2012 / 21:33h
Grudom na Keruma

Gradonačelnik je od početka svog mandata imao glasne protivnike pa je gotovo nevjerojatno da do prvog snijega na društvenim mrežama nije postojala inicijativa u čijem se naslovu jasno tražila njegova smjena. Statistika se promijenila...

Gradonačelnik Željko Kerum je od početka svog mandata imao glasne protivnike pa je gotovo nevjerojatno da do prvog snijega na društvenim mrežama nije postojala inicijativa u čijem se naslovu jasno tražila njegova smjena, iako bi se možda fb stranica koja je okupila više od 3 tisuće boraca za Marjan mogla svrstati u tu kategoriju. Statistika se promijenila tek nakon tri dana leda i pet stotina ozljeđenih građana – osnovana je fb grupa i organizirana online peticija.


Prigodno je ponoviti da izabranog gradonačelnika može smijeniti samo narod koji ga je i postavio. Preduvjet je da smjenu peticijom zatraži 20% birača ili trećina Gradskog vijeća, a odluku o održavanju referenduma donese većina Gradskog vijeća. Sudbina mu je zapečaćena ako nepovjerenje izrazi većina birača.