Izaberi svoju kazališnu pretplatu

19_09_2012 / 11:15h
Izaberi svoju kazališnu pretplatu

Nova kazališna sezona u Hrvatskom narodnom kazalištu Split započet će 17. listopada. U ponudi je 13 različitih pretplatnih ciklusa - najjeftiniji (studentski i oni za matineje) su već od oko 150 kuna...

Nova kazališna sezona u Hrvatskom narodnom kazalištu Split započet će 17. listopada, a na blagajni Kazališta započeo je upis pretplata i trajat će do 25. listopada. U ponudi je 13 različitih pretplatnih ciklusa – od najjeftinijih (studentskih i onih za matineje) za koje je potrebno platiti oko 150 kuna do najskupljih za premijere gdje se najbolja mjesta cijene više od tisuću kuna.

Prva je na rasporedu izvedba baleta Neostvareni susreti i Čudesni mandarin, predstave koja je s uspjehom po prvi put izvedena u srpnju ove godine, u sklopu 58. Splitskog ljeta. U baletnom je programu predviđen još jedan premijerni naslov, koji također čine dvije baletne jednočinke i to Paquita i Četiri godišnja doba.

I operni program nudi dvije premijere - Nabucco i Carmen koju Opera HNK Split priprema u koprodukciji s talijanskim Teatro Politeama Greco iz Leccea.

Dramski program nudi pet premijernih naslova, od čega tri na velikoj, a dva na maloj sceni. Na velikoj sceni postavit će se Dom Bernarde Albe Federica García Lorce, Peer Gynt Henrika Ibsena i Amerikanska jahta u splitskoj luci Milana Begovića. Na maloj će sceni Nenni Delmestre režirati dramu mlade katalonske dramatičarke Marte Buchaca Djevojčice ne bi trebale igrati nogomet, a Dario Harjaček Jesenju sonatu Ingmara Bergmana.

U koncertnom dijelu programa bit će izvedeno pet koncerata na velikoj sceni.

Korisno je i zanimljivo napomenuti da je ovaj program sastavio Duško Mucalo, intendant na odlasku, a da će u listopadu vjerojatno biti izabrana nova uprava kazališta koja će gotovo sigurno u hodu mijenjati neka naslove pa pretplatnici u programu moraju računati na faktor iznenađenja.

Dosadašnji će pretplatnici moći zadržati svoja mjesta ako upišu pretplatu do 05. listopada.