Kako riješiti problem stanovanja?

25_04_2022 / 00:00h  |  Autor: I.Z.  |  Foto: I.Z.
Kako riješiti problem stanovanja?

Šesta Kava sa Savjetom mladih održat će se u četvrtak, 28. travnja. Članovi savjetodavnog tijela Gradskog vijeća sa zainteresiranima će razmijeniti stavove i informacije o problemu stanovanja mladih u Splitu, a ugostit će i relevantne sugovornike.

Šesta Kava sa Savjetom mladih održat će se u četvrtak, 28. travnja, u 18 sati, u Klubu Zona. Članovi savjetodavnog tijela Gradskog vijeća sa zainteresiranima će razmijeniti stavove i informacije o problemu stanovanja mladih u Splitu, a ugostit će i relevantne sugovornike koji će ponuditi potencijalna rješenja problema.

- Sudjelovanje je potvrdio arhitekt Jere Kuzmanić, član radne skupine za izradu Gradskog programa za mlade Grada Splita koji se stanovanjem bavi kroz istraživački rad na nizu znanstvenih, stručnih i aktivističkih projekata i studija. Relevantna sugovornica bit će i Alma Antončić, mlada zagrebačka arhitektica, dugogodišnja članica europske mreže studenata arhitekture EASA s iskustvom sudjelovanja u brojnim međunarodnim radionicama. Moderatorica razgovora bit će arhitektica Tea Truta, članica Savjeta mladih Grada Splita - kazao je Goran Biličić iz Info zone, napominjući da se razgovoru mogu pridružiti svi zainteresirani za temu stanovanja mladih.

Kroz razgovor će se pokušati razjasniti uloga Grada Splita u problematici stanovanja mladih, govorit će se i o stambenim alternativama i modelima koji su u drugim europskim zemljama sve prisutniji, a u Hrvatskoj još uvijek nedovoljno prepoznati. Otvorit će se i pitanja turistifikacije, platformi za iznajmljivanje, regulacije ugovora o najmu te povijesno velikog rasta cijena stambenog prostora.

Kave sa Savjetom mladih održavaju se četvrtim četvrtkom u mjesecu te svaki mjesec članovi Savjeta mladih Grada Splita pripreme novu temu, pozovu relevantne sugovornike te svim zainteresiranima daju priliku za razmjenu informacija i stavova. Aktivnost se realizira u sklopu projekta "ZaLet Savjeta mladih" kojeg u partnerstvu provode Info zona i Grad Split, a financira se kroz program Erasmus+.

KLUB ZONA U TRAVNJU

Kreativni petak: Mala šivana čudovišta / petak, 1.4. / 18:00
Večer modernih društvenih igara: Ajmo se igrat! / subotom / 20:00 - 00:00
Mala škola mentalnog zdravlja: Gubici / ponedjeljak, 4.4. / 17:00
Kreativni petak: Uskršnji ukrasi / petak, 8.4. / 18:00
Mala škola mentalnog zdravlja: Društvene mreže / ponedjeljak, 11.4. / 17:00
Književna čajanka: Poljubac prije smrti (Ira Levin) / ponedjeljak, 11.4. / 20:00
Izložba Mije Minigo - otvorenje / srijeda, 13.4. / 19:00
Kreativni petak: Uskršnji ukras / petak, 15.4. / 18:00
Mala škola mentalnog zdravlja: Depresivnost / ponedjeljak, 18.4. / 17:00
Kreativni petak: Izrada pitarića i sadnja / petak, 22.4. / 18:00
Šahovsko popodne / subota, 23.4. / 17:00 - 20:00
Split grad za mlade: Kako djelovati kroz Savjet mladih? / utorak, 26.4. / 17:00
Kava sa Savjetom mladih: Stanovanje mladih / četvrtak, 28.4. / 18:00
Kreativni petak: Zajednički crtež / petak, 29.4. / 18:00

Sudjelovanje je besplatno, a rezervacija mjesta je putem prijavnice na klubzona.net.