Napravi plakat za Dan planete

23_04_2020  |  Autor: I.Z.  |  Foto: I.Z.
Napravi plakat za Dan planete

Program Dizajnerska početnica u vrijeme karantene i nemogućnosti održavanja radionica pokrenuo je Karantenu početnicu i za sve zainteresirane osnovnoškolce i srednjoškolce ima novi zadatak - napraviti plakat povodom obilježavanja Dana planete Zemlje.

Program Dizajnerska početnica u vrijeme karantene i nemogućnosti održavanja radionica pokrenuo je Karantenu početnicu i za sve zainteresirane osnovnoškolce i srednjoškolce ima novi zadatak - napraviti plakat povodom obilježavanja Dana planete Zemlje i do nedjelje, 26. travnja u 12 sati rad poslati na [email protected].

- Uloga, odnosno svrha plakata bi bila brzo i efikasno prenošenje informacije pomoću: vizuala, hijerarhije sadržaja, kompozicije, omjera slike i teksta, itd. Jednako je važno pritom i znati izbjeći suvišne elemente. Plakat služi ekonomskim, političkim ali i kulturnim interesima. Može prikazivati neki proizvod ili najavljivati nadolazeći javni događaj: koncert, izložbu, predstavu, festival, promociju roba i usluga… Stoga, može biti instrukcijski, edukativni, može biti informativni, politički (propagandni), aktivistički, kulturni, ekološki i sl. - objašnjavanju organizatori, napominjući da će radove objaviti na Facebook stranici Dizajnerske početnice, a odabrane i na web stranicama Umjetničke akademije u Splitu.

Dizajnerska početnica je program kreativnih radionica za djecu i mlade pod vodstvom profesionalnih dizajnera iz različitih područja djelovanja. Dizajnersku početnicu organizira Umjetnička akademija u suradnji s Hrvatskim dizajnerskim društvom.