Kako ubiti supruga u HNK-u

30_08_2013 / 13:03h  |  Foto: HNK Split, arhiva
Kako ubiti supruga u HNK-u

Mlada glumica priprema svoju diplomsku predstavu simpatičnog naslova: Kako ubiti supruga bez suvišnih zašto. U formi cabareta izmjenjuju se duhovite priče o različitim tipovima suvremenih muškaraca, a na sceni se smjestio i dvočlani bend...

Splitska kazališna publika mladu je glumicu Jelenu Posavec-Tušek zapamtila po ulozi ljupke i svestrane Perine u opereti Spli'ski akvarel u režiji Krešimira Dolenčića. Ona ovih dana intenzivno priprema svoju diplomsku predstavu simpatičnog naslova Kako ubiti supruga bez suvišnih zašto talijanskog autora A. Amurria, koja će premijerno biti izvedena u ponedjeljak, 2. rujna, s početkom u 21 sat, u prostoru kazališne kavane Amadeus u Hrvatskom narodnom kazalištu Split, a 3. rujna uslijedit će još jedna izvedba.

U trajanju od šezdeset minuta i u formi cabareta izmjenjuju se duhovite priče o različitim tipovima suvremenih muškaraca (suprug navijač, suprug koji se upisao u teretanu, suprug koji ne sluša snove svoje žene, šlampavi suprug,...) s detaljno opisanim načinima njihova ponašanja i maštovite likvidacije prestarjelih maminih sinova. Na maloj sceni uz Jelenu Posavec-Tušek smjestio se i dvočlani bend: na električnoj gitari mladi splitski glumac Bojan Brajčić i na bubnjevima Mario Cecić. Uz sedam songova prepoznatljivih glazbenih tema s kojima se autorski tim našalio i posložio ih kao komentare na pojedine situacije, komične dijaloge i niz trenutaka iz svakodnevnog suživota dvoje ljudi, nema onoga tko se neće prepoznati i do suza nasmijati. Dobar provod zagarantiran.

Ulaznice za drugu predstavu, u utorak 03.09. u 21 sat, mogu se nabaviti u kavani Amadeus (HNK Split) u ponedjeljak i utorak od 10 do 13 i od 17 do 20 sati po cijeni od 50 kuna.