Još ima mjesta za Gužvu u 16-ercu

09_02_2014 / 19:10h  |  Autor: Ana Kuić  |  Foto: Luka Kivela
Još ima mjesta za Gužvu u 16-ercu

U petak je Kocka je ugostila Gužvu u 16-ercu. Njihovo dugogodišnje iskustvo došlo je do izražaja i na ovom splitskom koncertu na kojem su opravdali sva očekivanja.

U petak je Kocka je ugostila Gužvu u 16-ercu. Legendarni osječki punkeri čija glazbena karijera traje već više od 20 godina uzrokovali su pravu gužvu u prvim redovima od prvog trenutka kada su izašli na pozornicu.

Iako je u najavi pisalo da koncert počinje u 22 sata, oni koji su ušli na vrijeme čekali su oko 2 sata da koncert počne. U tom vremenu iščekivanja mogli su uživati uz punk hitove koje su pripremile dvije dame poznate pod nazivom Punk, piss & perfume. Iščekivanju je došao kraj nešto malo iza ponoći kada je bend izašao na pozornicu.

Nešto više od sat vremena momci iz Gužve svirali su i stare i nove pjesme. Kockom su se orile Misli lake, a riječi teške, Vođa plemena, Shupack, Mene više nema, Reci da ostaješ i mnoge druge, a publika je oduševljeno pjevala zajedno s bendom. Šutka je bila neizostavan dio koncerta kao i stage dive. U svom simpatičnom stilu, Muto i Mengele nadmetali su se tko će od njih dvojice najaviti sljedeću pjesmu. Atmosfera je bila i više nego odlična pa Gužvu nije trebalo puno nagovarati da se vrate na bis.

Gužva iza sebe ima tri albuma: Čir na 12-ercu (1999), Punk urac (2006) i Je ne regrette rien (2012). U svojoj dugogodišnjoj karijeri gostovali su na mnogim festivalima i koncertima, a 1999. godine osvojili su nagradu Crni Mačak za najbolji novi bend.

Dugogodišnje iskustvo došlo je do izražaja i na ovom splitskom koncertu na kojem su opravdali sva očekivanja. Bili su dobro uigrani, zabavni, iskreni i još jednom su pokazali da na hrvatskoj punk sceni ima mjesta i za njih i nove klince.