Jinxi su zaista nastupili

31_12_2012 / 00:33h  |  Autor: Ivana Zec  |  Foto: Gildo Bavčević
Jinxi su zaista nastupili

Dobro je poznato da Jinxi, prvenstveno Yaya, nemaju poseban kontakt s publikom te odrađuju svoje koncerte profesionalno i hladno. Ipak, ovog puta Jinxi nisu to samo odradili, oni su zaista nastupili.

Zagrebačka grupa Jinx je do ove subote odradila nekoliko koncerata u Splitu, uglavnom na otvorenom. Ovom subotnjem, održanom u klubu Kocka, lako se moglo pristupiti zlatkogalovski s unaprijed donesenim zaključcima o njegovom tijeku i dojmovima.

Dobro je poznato da Jinxi, prvenstveno Yaya, nemaju poseban kontakt s publikom te odrađuju svoje koncerte profesionalno i hladno. Ipak, ovog puta Jinxi nisu to samo odradili, oni su zaista nastupili.

Prihvatljiva cijena karte u iznosu od 40kn do 23h napravila je red netom prije isteka tog roka od mjesta prodaje do iza ulaznih vrata, a potom i napunila Kocku. Koncert je s mizernim kašnjenjem počeo oko 23:30 pjesmom Da smo se voljeli manje.

Već nakon polusatne svirke pjesama poput Pored mene, Smijem se, Pravo i Sve je u redu bilo je vidljivo da je Yayu ponijela atmosfera pjesama koja se prenijela i na publiku. Potaknuta manjim tehničkim problemom na trenutak se uživjela u ulogu zabavljača: "Nije Maršal, al je crk'o. Klub ima nevjerojatne tehničke duhove pa sve krepava. Ako netko slučajno ima džepno pojačalo..." Tehnički problemi brzo su riješeni pa je uslijedio red hitova poput Strijele na horizontu, Ostani, Tamo gdje je sve po mom, nakon koje je rekla da smo bili baš super.

Uz pjesmu Ljeto ljetnom raspoloženju pridonijela je i pjesma Na plaži, nakon koje je Yaya, aludirajući na dob ljudi u prvim redovima, pitala "Je l' vas podsjeća na djetinjstvo ova pjesma?" Na zub su me uzeli, mama i Klinci su u redu dokazali su da publika ne razlikuje hitove od pjesama novijeg datuma. - Jeste umorni, ljudi? Ajd' da vidimo! - uveo nas je Coco u pjesmu Brazil, nakon koje je i predstavio bend. - Svi vrlo dobro znamo gdje smo. - rekla je Yaya, a bend je odmah dao odgovor Na zapadu. Koncert su priveli kraju radijskim hitom Ruke i saborskim Na čemu si ti. Bye Bye Bye Baby Bye ipak nije označila kraj budući da je publika odlučno zahtijevala još. - Imamo još nešto pjesama koje znamo svirat, ako treba, svirat ćemo i neke koje ne znamo svirat. – našalila se Yaya i uvela u pjesmu Avantura počinje. Čuli smo još i Padobran te Koliko suza za malo sna, koju su pozdravile prskalice u prvim redovima.

Što je uzrokovalo njihovu pozitivnu preobrazbu nije ni važno. Važno je da su prijateljski prostor neopterećen nepotrebnim detaljima s iznenađujuće dobrim zvukom, publika opijena jeftinim pićem i jedni drugima, te gotovo dvosatna vrhunska svirka rezultirali i više nego odličnim događajem. Ponovilo se!