Jezična tombola okupila mlade

20_02_2015 / 11:53h  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Mirna, Maja Jurković
Jezična tombola okupila mlade

Na Zoninoj jezičnoj tomboli mladi su informirani o 50 svjetskih jezika, a usput su i osvojili vrijedne nagrade.

Info zonina jezična tombola održana je 18. veljače u Split Circusu, povodom Međunarodnog dana materinskog jezika (koji se obilježava 21. veljače).

Na ovoj besplatnoj i edukativnoj tomboli mladi su imali priliku čuti koji se jezik najviše govori u Gani, gdje je službeni jezik po imenu tagalog, koje riječi dugujemo grenlandskom inuktitutu, kako se zviždi na silbu gomeru i niz zanimljivih podataka o ukupno 50 jezika. Na tomboli su, zahvaljujući brojnim donatorima, podijeljene i brojne nagrade: u prvom krugu tombole mladi su osvojili ulaznice za predstavu Playdrame Ljuljačka za dvoje, bon za piće (50 kn) u Split Circusu, ulaznice za koncert Blazin Quartet u Gradskom kazalištu lutaka Split, upad za dvoje u O'Haru za ožujak, bon od 200 kn za GetGetGet Concept Store i besplatnu godišnju članarinu za Gradsku knjižnicu Marka Marulića

U drugom krugu osvojili su ulaznice za Studio Smijeha u Quasimodu, također ulaznice za Ljuljačku za dvoje i bon za piće u Split Circusu, dvoje je osvojilo ulaz za sebe i gosta na sva događanja u Kameleonu do kraja sezone a najveći sretnik među njima osvojio je, zahvaljujući Školi stranih jezika Jantar, besplatan tečaj stranog jezika po izobru.

Jezična tombola održana je u sklopu projekta Regionalni informativni centar za mlade Info zona, koji financira Ministarstvo socijalne politike i mladih.